Η Αgnieszka Holland επίτιμη καλεσμένη του 35ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (φωτογραφίες)

Έναρξη

Κατά την επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η κα. Holland απο τον Νίνο Μικελίδη ,καλλιτεχνικο διευθυντή του Πανοράματος.

Το φεστιβάλ ξεκινά τις εργασίες του ώρες πριν την προβολή των πρώτων ταινιών στους Κινηματογράφος Έλλη – Elli Movie Theater και ΑΝΔΟΡΑ, με 2 πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που απευθύνονται τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και στο σινεφίλ κοινό που ενδιαφέρεται να ρίξει μια παραπάνω ματιά στο εσωτερικό της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Φωτογραφίες : Bonelli Arte

Δείτε παρακάτω τις λεπτομέρειες και σας περιμένουμε όλους από κοντά, αύριο Παρασκευή!

IANOS (Σταδίου 24)

Q&A SESSION με την Πολωνή κινηματογραφίστρια και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Agnieszka Holland!

(διάρκεια: 90′)

Κατά την επίσημη πρεμιέρα της διοργάνωσης, η κα. Holland βραβεύτηκε για τη συνολική της προσφορά στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Λίγο αργότερα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πανοράματος, Ninos Mikelides συντόνισε μια εξαιρετικά καίρια συζήτηση για το πάντα φλέγον θέμα του παρόντος και του μέλλοντος του εγχώριου κινηματογράφου αλλά/και ειδικότερα των αιθουσών, που τον τελευταίο καιρό απειλούνται με κλείσιμο.

Ιστορικές αίθουσες όπως το ΑΣΤΟΡ, το ΙΝΤΕΑΛ και το Αελλώ Cinemax αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του λουκέτου και ο φόβος αυτός παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων για το αντίθετο. Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου συμμετέχει στην κινητοποίηση και το διάλογο που έχει εύλογα προκύψει, διοργανώνοντας την παρακάτω συζήτηση:

🎬 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 1:00 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Τριανον (Κοδριγκτώνος 21)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Tο Μέλλον του Ελληνικού Κινηματογράφου και της Αίθουσας

Συμμετέχουν: Ηλίας Γεωργιόπουλος (Danaos Films, Danaos Cinema, ΑΝΕΣΙΣ Θερινός Κινηματογράφος/ Anesis Open Air Cinema), Μιχάλης Ζέης (Τριανον), Μπάμπης Κονταράκης (WEIRD WAVE, ΑΣΤΟΡ, ΑΝΔΟΡΑ), Vassilis Mazomenos (σκηνοθέτης, Horme pictures), Χρήστος Μπεχτσής (Cinobo, Σινέ Φλερύ), Γιάννης Οικονομίδης – Yannis Economides (σκηνοθέτης), Ζήνος Παναγιωτίδης (Rosebud.21)

Η πρώτη ελληνική ταινία του φετινού Διαγωνιστικού Τμήματος, “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ” του Θάνου Αναστόπουλου (Fantasia Audiovisual) έρχεται την Παρασκευή 25/11 στις 20:15 μ.μ.

στον Κινηματογράφος Έλλη – Elli Movie Theater, παρουσία του σκηνοθέτη, των ηθοποιών Γιώργου Χωραφά, Πηνελόπης Τσιλίκα, Αλέξανδρου Βαρδαξόγλου και συντελεστών!

Σας περιμένουμε όλους στις αίθουσες.