Ζάππειο Μέγαρο – Ο Νίκος Φλώρος τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Έναρξη
Floros2

Με τιμώμενο πρόσωπο τον Έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γιόρτασε στο Ζάππειο, την 52η επέτειo της ιδρύσεως του Ομοσπονδιακού Κράτους.

Η φετινή εκδήλωση είχε πολυδιάστατη σημασία καθώς με την έκθεση των πιο αντιπροσωπευτικών έργων του Νίκου Φλώρου «προλογίστηκε» η επικείμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP 28, που θα εκκινήσει στο Ντουμπάι στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή είκοσι οκτώ χωρών.

Τα οκτώ μοναδικά έργα μεγάλων διαστάσεων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Αρκά καλλιτέχνη «μαγνήτισαν» τα βλέμματα όλων όσων είχαν την τιμή να παραβρεθούν στις αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου.

Το αστραφτερό μεταλλικό αλουμινένιο φόρεμα της Μαρίας Κάλλας, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης εμπνευσμένο από εκείνο με το οποίο η Diva ερμήνευσε την «Τραβιάτα» του Βέρντι και που ήρθε ιδικά για την εκδήλωση αυτή απευθείας από την όπερα του Ντουμπάι, όπου και εκτίθεται από τον Μάιο 2023 στην κεντρική αίθουσα της όπερας του Ντουμπάι στα πλαίσια του εορτασμού των εκατό χρόνων από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας!