Natacha Best – «Ύδρα, μία Ποιητική Πραγματικότητα…» Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Έναρξη

Natacha Best – «Ύδρα, μία Ποιητική Πραγματικότητα…» Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

04Ιουν(Ιουν 4)09:0030(Ιουν 30)21:30Natacha Best – «Ύδρα, μία Ποιητική Πραγματικότητα…» Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας09:00 - 21:30 (30)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Natacha Best παρουσιάζει τα έργα της στην έκθεση «Ύδρα, μία Ποιητική Πραγματικότητα…», στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας προβάλλει πάντοτε το έργο σημαντικών ξένων καλλιτεχνών που κατοικούν στην Ύδρα. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενεί το φετινό καλοκαίρι, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου, μία εξαίρετη καλλιτέχνιδα, την Natacha Best, η οποία μέσω των υπέροχων έργων της, μας παρουσιάζει την Ύδρα του φωτός και των χρωμάτων.

Η Natacha έχει εκθέσει για πάνω από σαράντα χρόνια στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Η εξαίρετη και ιδιαίτερη δουλειά της φιλοξενείται στα σπίτια πολλών συλλεκτών και φιλότεχνων.

Το 2003 άρχισε να λειτουργεί κάθε καλοκαίρι τη δική της γκαλερί στην Ύδρα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη δουλειά και άλλων καλλιτεχνών.

Από το 2006, είναι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Verena στην Ύδρα.

Η Natacha Best ζει και εργάζεται στο Παρίσι και στην Ύδρα, μοιράζοντας το χρόνο της εξίσου μεταξύ των δύο.

Τα τοπία, ιδιαίτερα η αρχιτεκτονική, των χωρών που έχει ταξιδέψει, έχουν τραβήξει το πάθος και τη φαντασία της.

Οι πρόσφατες ακουαρέλες της στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στην Ύδρα είναι εξαιρετικές. Αποτυπώνοντας σχολαστικά τη λεπτομέρεια και το πνεύμα της Ελλάδας. Το μεσογειακό φως και η σκιά αντικατοπτρίζονται τέλεια στη δουλειά της.

Η συναισθηματική ισορροπία της Natacha βρίσκεται στα ευφάνταστα παστέλ πορτρέτα γυναικών της.

«Μια ρομαντική βόλτα μας προσφέρει η Natacha Best στο νησί της, γιατί, αν οι γυναίκες, οι ουρανοί, τα λουλούδια ή τα ζώα έχουν εμπνεύσει συχνά τους πιο διάσημους ζωγράφους, μου φαίνεται ότι η Ύδρα ήταν καθοριστική στην καριέρα της Natacha Best, όπως είναι προφανές. Η Ύδρα είναι έρωτας με την πρώτη ματιά, είναι σαν να ανακαλύπτεις ένα υπέροχο θεατρικό σκηνικό όταν σηκώνεται η κόκκινη αυλαία» γράφει σχετικά η γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός, Anne Jolivet.

«Κι όταν η Natacha Best μας μιλάει για την Ύδρα, την ομορφιά του λιμανιού, τα σοκάκια του χωριού, χάνομαι σε αυτόν τον υπέροχο λαβύρινθο, αναπνέω τη μυρωδιά της μπουκαμβίλιας, σταματώ μπροστά στα λευκά σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές που θέλω να σπρώξω τις πόρτες για να ανακαλύψω τι κρύβεται πίσω, ονειρεύομαι διαρκώς…

Κι όταν το πινέλο της Natacha Best σταματά μπροστά σε μερικά υπέροχα λευκά σκαλοπάτια, θέλω να ανέβω πιο ψηλά, πάντα πιο ψηλά, για να δω αν είναι ακόμα πιο όμορφα εκεί πάνω…

Τα έργα της Natacha Best μας περιγράφουν όλη τη μαγεία της Ύδρας και είναι αυτό το συναισθηματικό ταξίδι στο οποίο η Natacha μας ταξιδεύει. Η γλύκα του μικρού γαϊδάρου και η μοναξιά του.

Η χάρη της μικρής γάτας που νιαουρίζει με λίγη τρυφερότητα.

Η ομορφιά της πέτρας όταν την χαϊδεύει ο ήλιος.

Η αυθάδης ελευθερία του μικρού καραβιού που χορεύει μακριά από το λιμάνι.

Αυτή είναι η συγκίνηση της Ύδρας…».

Η Natacha Best μας την προσφέρει απλόχερα…

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 04/06/2023 Εως: 30/06/2023

Εγκαίνια: Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, 20:00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 9:00-16:00 & 19:30-21:30

Τοποθεσία:

Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, Μιαούλη 454, Ύδρα

Eισιτήρια:

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ. 2298052355 | iamy.gr

Χρόνος

4 (Κυριακή) 09:00 - 30 (Παρασκευή) 21:30

Τόπος

Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

Μιαούλη 454