6ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Έναρξη

6ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

08Αυγ(Αυγ 8)21:0013(Αυγ 13)21:006ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου21:00 - 21:00 (13)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Μαρία Φαραντούρη στις 13 Αυγούστου

Με διεθνείς παραγωγές, ρεμπέτικο και παραδοσιακά ακούσματα μέχρι έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής

Δευτέρα 8 Αυγούστου

Ανοιχτό θέατρο Βίγλα Παχή στο Τηγάνι Σιδηρούντας | ώρα 21:00
Marine Rituals

Η συνεργασία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με την DEO projects που εγκαινιάστηκε την περσινή χρονιά και έθεσε τις βάσεις για έναν συνεχή δημιουργικό διάλογο μεταξύ εικαστικών τεχνών και μουσικής, συνεχίζεται και φέτος. Αυτή τη φορά, η Σοφία Σαρρή μαζί με τον Πέτρο Λαμπρίδη και τον Γιώργο Κοντογιάννη θα αφηγηθούν μουσικές ιστορίες από θαλασσινούς δρόμους μετανάστευσης, από τον Πόντο και την Κρήτη ως τη Σκανδιναβία και τη Βόρεια Αμερική, που μιλούν για την αγωνία και τον φόβο του ανθρώπου μπροστά στη δύναμη της θάλασσας και των μυθικών της πλασμάτων, το δέος του απέναντι στη φύση και το ιερό άγνωστο. 

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί πάνω στη Βίγλα Παχή το δημόσιο γλυπτό-βιντεοπροβολή ”Untitled” της ομάδας Serapis Maritime. Για πρώτη φορά το πέτρινο «σώμα» της επιβλητικής βίγλας λαμβάνει χρήση στο παρόν και μετατρέπεται σε έργο.

Στο βίντεο απεικονίζονται καπνοί φωτιάς σε αργή κίνηση, μια υπόμνηση του οπτικού τηλέγραφου, που ήταν η μεσαιωνική χρήση της βίγλας. Οι Serapis Maritime με αυτό το έργο-ανάθεση από την DEO projects συνδέουν το παράκτιο χιακό τοπίο με τη δική τους, ποντοπόρο θεματική και τις όψεις του κινδύνου που είναι συνυφασμένος με τη θάλασσα.

Σοφία Σαρρή, φωνή
Πέτρος Λαμπρίδης, κοντραμπάσο
Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα

6ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου

Μουσείο Μαστίχας Χίου | ώρα: 21:00
Tania Giannouli Trio

Το σταθερό πλέον ραντεβού του με το κοινό της τζαζ ανανεώνει και φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, αυτή τη φορά προσκαλώντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστρια και συνθέτη Τάνια Γιαννούλη. Μαζί με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο  και τον Κυριάκο Ταπάκη θα παρασύρουν το κοινό σ’ ένα μουσικό ταξίδι με πρωτότυπες συνθέσεις, που θολώνουν τα όρια μεταξύ Ανατολής-Δύσης και σύγχρονης, world και τζαζ μουσικής.

 
Τάνια Γιαννούλη, πιάνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα
Κυριάκος Ταπάκης, ούτι

6o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου
©Dimitris Sakalakis

Σάββατο 13 Αυγούστου

Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην περιοχή Καστρομηνά | ώρα: 21:00
Μαρία Φαραντούρη και Taner Akyol

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου έχει την τιμή και τη χαρά να υποδέχεται τη Μαρία Φαραντούρη, σε μια συναυλία που ρίχνει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης. Στο πρώτο μέρος, η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα συμπράξει με τον διεθνούς φήμης σολίστ και συνθέτη Taner Akyol, με τον οποίο συνεργάστηκαν πριν μερικά χρόνια με αφορμή τη δημιουργία του δίσκου του, ”Dance to the Sun”. Στο δεύτερο μέρος, η μούσα του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει τραγούδια του συνθέτη, τιμώντας τη μνήμη του στην πόλη που γεννήθηκε. 

Μαρία Φαραντούρη, φωνή
Βασίλης Γισδάκης, φωνή
Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο
David Lynch, σαξόφωνο
Ηρακλής Ζάγκας, μπουζούκι
Taner Akyol, σάζι, φωνή
Αντώνης Ανισέγκος, πιάνο
Κουαρτέτο εγχόρδων Sebun

 6ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου
©Yiannis Margetousakis

Εισιτήρια

EXT INC / REMEMBER ME : 10 ευρώ / 7 ευρώ (μειωμένο)
Μαρία Φαραντούρη & Taner Akyol : 15 ευρώ / 12 ευρώ (μειωμένο)

Χρόνος

8 (Δευτέρα) 21:00 - 13 (Σάββατο) 21:00

Τόπος

Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην περιοχή Καστρομηνά

ΧΙΟΣ