49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

Έναρξη

 49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

16Νοε21:0021:00 49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 21:00 - 21:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Παλαιά Σφαγεία Πάτρας

49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17η ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ‘73

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ 9.00 μ.μ.

Σαράντα εννέα  χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου μένουν άσβεστες οι μνήμες  και με οδηγό τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και την εικόνα έρχονται στο προσκήνιο μοναδικές στιγμές που θα θυμίσουν σε όλους και όλες ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με το Χορευτικό του Τμήμα τιμά στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία την εξέγερση του Πολυτεχνείου,  με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα γεγονότα των ημερών.

Η Ορχήστρα του Χορευτικού με μαέστρο την Δήμητρα Αψώμοτου  θα παρουσιάσει  ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια εκείνων των ημερών ενώ  το εφηβικό τμήμα του χορευτικού μαζί με τους δασκάλους θα παρουσιάσει σε χορογραφίες του Χρήστου Γιαννόπουλου  το δικό του αφιέρωμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο και θα διαβαστούν κείμενα Η εκδήλωση προσεγγίζει την περίοδο πριν, κατά και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα των περιόδων αυτών.

Η επιμέλεια των κειμένων είναι του Χρήστου Γιαννόπουλου. Η ενδυματολογική επιμέλεια της Αναστασίας Αγγελοπούλου και της Κοστάτζας Κοσμάτου. Γενική επιμέλεια Χρήστος Γιαννόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παλαιά Σφαγεία Πάτρας

Ακτή Δυμαίων 84

16 Νοεμβρίου 2022

ΩΡΑ – 21.00

Χρόνος

(Τετάρτη) 21:00 - 21:00

Τόπος

ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84