“2071” των Κρις Ράπλεϊ & Ντάνκαν Μακμίλαν στο θέατρο Σταθμός

Έναρξη

"2071" των Κρις Ράπλεϊ & Ντάνκαν Μακμίλαν στο θέατρο Σταθμός

28Σεπ(Σεπ 28)21:0024Δεκ(Δεκ 24)23:00"2071" των Κρις Ράπλεϊ & Ντάνκαν Μακμίλαν στο θέατρο Σταθμός(Σεπτέμβριος 28) 21:00 - (Δεκέμβριος 24) 23:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το έργο “2071”, των Κρις Ράπλεϊ & Ντάνκαν Μακμίλαν σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός.

Το κύριο θέμα με την κλιματική κρίση είναι πως παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε από την επιστήμη δεν είναι στην πραγματικότητα θέμα της επιστήμης. Είναι θέμα όλων μας.

Μετά τις sold out παραστάσεις του στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το «2071» έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για τρεις μόνο παραστάσεις.

Το 2071» είναι μια «δραματοποιημένη διάλεξη» του κλιματολόγου Κρις Ράπλεϊ (Chris Rapley) και του καταξιωμένου Βρετανού συγγραφέα  Ντάνκαν Μακμίλαν (Duncan Macmillan, Πνεύμονες, Όλα τα υπέροχα πράγματα) που παρουσιάστηκε το 2014 στο Royal Court Theater του Λονδίνου από την Katie Mitchell και φέτος, δέκα περίπου χρόνια μετά, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο βασισμένο στην επιστημονική πορεία του κλιματολόγου Chris Rapley και στα συμπεράσματα που εξάγει μέσα από αυτήν. Για τον Rapley η κλιματική αλλαγή είναι κατ’ αρχάς θέμα συναισθηματικό. Ωστόσο, βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για να στοιχειοθετήσει τη θέση του. Ξεκινά με μια ευρεία γεωφυσική ανάλυση για τον πλανήτη Γη και προσδιορίζει τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής: την υποχώρηση των παγετώνων και συνεπώς την άνοδο της στάθμης της θάλασσας καθώς και τη διατάραξη του κύκλου του διοξειδίου του άνθρακα και την αύξηση της θερμοκρασίας. Αναλύοντας τον τρόπο που θα διαταραχθεί η κλιματική ισορροπία στην καθημερινή μας ζωή αλλά και ερευνώντας πιθανές λύσεις, ο Rapley φαίνεται κάπως επιφυλακτικός για την επίλυση του ζητήματος του υπερπληθυσμού και εναποθέτει τις ελπίδες του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διερωτώμενος ουσιαστικά «ποιο είναι το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε». 

Ο Μάνος Καρατζογιάννης, μετά από μια σειρά παραστάσεων επιτυχημένων μονολόγων (Για την Ελένη, Ο Ουρανός… και το παντελόνι του, Ξένες Πόρτες, Φύλακας μιας Επανάστασης, Αυτός, ο άλλος και το παντελόνι του και Το τραγούδι της Φλέρυς), σκηνοθετεί τον Αντώνη Μυριαγκό με την αρωγή του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, ο οποίος παίζει ζωντανά, και συμβολικά, αιθερόφωνο στη σκηνή, καθώς και του video – artist Goran Gagic.

Ταυτότητα παράστασης «2071»

  • Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
  • Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
  • Ερμηνεία: Αντώνης Μυριαγκός
  • Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
  • Video: Goran Gagic
  • Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου, Valeria Isaeva
    Trailer: Ηλίας Μόσχοβας
  • Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

Διάρκεια: 70 λεπτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από: 28/09/2023

Πέμπτη & Κυριακή, 21:00 | Σάββατο, 19:00

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

Eισιτήρια:

15 ευρώ (κανονικό) | 13 ευρώ (φοιτητικό) | 10 ευρώ (μειωμένο, ΑΜΕΑ, ανέργων)

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 5230267 | stathmostheatro.gr

Χρόνος

Σεπτέμβριος 28 (Πέμπτη) 21:00 - Δεκέμβριος 24 (Κυριακή) 23:00

Τόπος

Θέατρο Σταθμός

Β. Ουγκώ 55, Μεταξουργείο