«100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης» στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα»

Έναρξη

«100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης» στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα»

20Ιουν21:0021:00«100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης» στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα»21:00 - 21:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας “Φεστιβάλ στη Θάλασσα” θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο μεγάλο τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η φωνή της Ρωμιοσύνης που μεγάλωσε γενιές και γενιές, που όταν αντηχούσε στα ραδιόφωνα γλύκαιναν οι καημοί των ανθρώπων κι οι αναστεναγμοί έβγαζαν φτερά. Ο Γρηγόρης, στον οποίο εμπιστεύτηκαν τις συνθέσεις τους οι μεγάλοι μας συνθέτες όπως ο Μίκης Θοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Μάρκος Βαμβακάρης.

Αυτός που με τη βαθιά λαϊκή του σοφία τραγούδησε όπως κανείς άλλος τα λόγια των μεγάλων μας ποιητών, Ρίτσος, Ελύτης, Λειβαδίτης… Από την μαρτυρική Καισαριανή ως τη δική μας Δραπετσώνα η φωνή του Μπιθικώτση έδινε ζωή κι ας έλεγαν οι στίχοι το αντίθετο, έδινε το όνειρο, την αχτίδα για να μπορούν οι άνθρωποι να γίνονται ουράνια τόξα, όπως είχε πει και ο ίδιος κάποτε….

Τα τέκνα του μεγάλου αοιδού Γρηγόρης και Άννα έρχονται στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα και μας καλούν σε μια παράσταση μνήμης, σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγαπημένου τους πατέρα. Τις μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού μας βάρδου αποδίδει ο γιος του Γρηγόρης Μπιθικώτσης (ο νεότερος) πλαισιωμένος από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση», με τη συντροφιά διακεκριμένων ερμηνευτών, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια θα παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση, καθώς και η προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το οικογενειακό τους αρχείο, που θα μας ταξιδέψει στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου
ώρα έναρξης 21.00
Πολυχώρος Λιπασμάτων
κεντρική σκηνή (Σιλό)
Είσοδος ελεύθερη

ertnews.gr

Χρόνος

(Δευτέρα) 21:00 - 21:00

Τόπος

Πολυχώρος Λιπασμάτων

Κερατσίνι