“Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023” Η απόλαυση της αναπαράστασης, της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στην Πειραιώς 260

Έναρξη

"Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023" Η απόλαυση της αναπαράστασης, της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στην Πειραιώς 260

25Ιουν(Ιουν 25)21:0026(Ιουν 26)21:00"Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023" Η απόλαυση της αναπαράστασης, της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στην Πειραιώς 26021:00 - 21:00 (26)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζει το νέο της έργο «Η απόλαυση της αναπαράστασης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 στον Χώρο Β της Πειραιώς 260.

Πώς αντιμετωπίζουμε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του χρόνου στο σώμα; Μεταξύ κωμικού και τραγικού, με λεπτές αποχρώσεις και πολυδιάστατη προσέγγιση, η χορογράφος Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, στο νέο έργο της Η απόλαυση της αναπαράστασης πραγματεύεται το υπαρξιακό ζήτημα του χρόνου και της φθοράς. Άξονές της, η κατά Μιχαήλ Μπαχτίν έννοια της «ανολοκλήρωσης» που διαπερνάει το γκροτέσκο και η ζωγραφική του Τεοντόρ Ζερικό.

Οι τρεις ερμηνεύτριες του έργου, άλλοτε σε επαφή και σχηματίζοντας συμπλέγματα και άλλοτε μόνες, αφήνουν να αναδυθούν μέσα από τον χορό τους μορφές σωμάτων, στιγμιότυπα εμπειρίας, εικόνες γνώριμες ή αλλόκοτες, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Καταστάσεις στις οποίες η σάρκα είναι παρούσα και ο θεατής μπορεί με κάποιον τρόπο να αναγνωρίσει κάτι γνώριμο, δικό του σ’αυτές.

Το αδιάκοπο πέρασμα των σωμάτων από μορφή σε μορφή γίνεται συνώνυμο της απόλαυσης. Ο όρος απόλαυση χρησιμοποιείται εδώ όπως χρησιμοποιείται στην ψυχανάλυση, όπου δεν ταυτίζεται με την ευχαρίστηση, αλλά ενέχει τη δυσφορία, τον πόνο και την αμηχανία είναι η απάντηση της καλλιτέχνιδας στα τραύματα που συνδέονται με το πέρασμα του χρόνου.

Συντελεστές

Χορογραφία Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Βοηθός χορογράφου – Εξωτερική παρατηρήτρια Μαρίνα Τσαπέκου
Μουσική Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης
Σχεδιασμός φωτισμών Μαρία Αθανασοπούλου
Ερμηνεύουν Τιτή Αντωνοπούλου, Σάνια Στριμπάκου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Διάρκεια: 50 λεπτά

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Εως: 26/06/2023

Σάββατο – Δευτέρα, 21:00

Τοποθεσία:

Πειραιώς 260 – ΧΩΡΟΣ Β, Ταύρος

Eισιτήρια:

Γενική είσοδος: 17€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

aefestival.gr

Χρόνος

25 (Κυριακή) 21:00 - 26 (Δευτέρα) 21:00

Τόπος

Πειραιώς 260 - ΧΩΡΟΣ Β

Ταύρος