Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στα Χανιά φέρνει κοντά 480 καλλιτέχνες

Έναρξη

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στα Χανιά φέρνει κοντά 480 καλλιτέχνες

06Ιουλ(Ιουλ 6)18:0012(Ιουλ 12)18:00Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στα Χανιά φέρνει κοντά 480 καλλιτέχνες18:00 - 18:00 (12)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, το Δήμο Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 12 Ιουλίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική του σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόδειξη αποτέλεσε η πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους φωτογράφους παγκοσμίως. Η συμμετοχή των φωτογράφων αυτή τη χρονιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και θα παρουσιαστεί δουλειά 480 καλλιτεχνών.

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

Επίσης, φέτος εκτός από το Lens Culture και το GuruShots που υποστηρίζουν το Φεστιβάλ και έχουν αναφορές σε αυτό, το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό της LeicaLFI magazine θα έχει αφιέρωμα στο Φεστιβάλ τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στην ψηφιακή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό είναι απόδειξη της σημασίας του Φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο.

Οι καλλιτέχνες που υπέβαλαν φωτογραφίες τους για το Φεστιβάλ προέρχονται από 72 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και άλλες.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων και στις 7 Ιουλίου θα γίνει μία παρουσίαση της δουλειάς της Gerda Taro 

στο Χαμάμ της οδού Κατρέ.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πιά 5ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στην πόλη των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.

Χρόνος

6 (Τετάρτη) 18:00 - 12 (Τρίτη) 18:00

Τόπος

Blank Wall Gallery

Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη