«Το Δίλημμα του Καλικάτζαρου» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Έναρξη

«Το Δίλημμα του Καλικάτζαρου» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

17Δεκ12:0017:00«Το Δίλημμα του Καλικάτζαρου» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν12:00 - 17:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στο θέατρο Λιθογραφείον στις 17 Δεκεμβρίου 2023

Η παράσταση «Το δίλημμα του Καλικάτζαρου», βασισμένη σε Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έρχεται για μόνο δύο παραστάσεις,

στο θέατρο Λιθογραφείο (Μαιζώνος 168-174, Πάτρα).

Η καρδιά του χειμώνα χτυπά μέσα από την πένα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε ένα παραμύθι γεμάτο Χριστουγεννιάτικη μαγεία.
Ένας παντοπώλης, η φλύαρη γυναίκα του, ένας φτωχός φοιτητής και ένας σκανταλιάρης καλικάντζαρος υφαίνουν την ιστορία, ώσπου ένα αναπάντεχο γεγονός θα οδηγήσει τον σκανταλιάρη καλικάντζαρο σε ένα μεγάλο δίλημμα: τι έχει πιο μεγάλη αξία στη ζωή; η απόλαυση που κρύβει μέσα του ένα βάζο με μαρμελάδα ή η μαγεία που κρύβει μέσα του ένα βιβλίο; Η αλληγορία του παραμυθιού ξετυλίγει δύο διαφορετικούς, παράλληλους κόσμους και αποκαλύπτει τον πιο διαχρονικό προβληματισμό καλώντας τους μικρούς θεατές να αναρωτηθούν μαζί με τον καλικάντζαρο ποιος από τους δύο κόσμους είναι σημαντικότερος: εκείνος της ύλης ή εκείνος της ποίησης;
Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά στο ελληνικό κοινό παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν διασκευάζεται δραματουργικά από την ομάδα Ανταμαπανταχού. Στόχος της παράστασης είναι να υπογραμμίσει με θεατρική μαγεία και χιούμορ τον προβληματισμό που θέτει ο κλασικός παραμυθάς περί ύλης και πνεύματος. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού που εκτυλίσσεται σε διώροφο σκηνικό.
Συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Τόμπρος, Εμψύχωση: Ελένη Παναγιώτου, Ελένη Γιαννακοπούλου, Κατασκευαστές κούκλας – σκηνικών : Θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού, Κείμενα: Μιράντα Βατικιώτη, Ηχογράφηση – Επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Δεληνικόλας, Κουκλοενδυματαλόγος: Παρασκευή Δάβρη, Βίντεο: Σπύρος Λεκατσάς, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γιαννακόπουλος, Video-teaser: Δανάη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 12:00 και 17:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 2610-328.394 και 6987.754.889.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Το δίλημμα του Καλικάτζαρου»

θέατρο “Λιθογραφείον”

Μαιζώνος 168-174

Πάτρα

ΩΡΕΣ – 12:00 και 17:00

Χρόνος

(Κυριακή) 12:00 - 17:00

Τόπος

θέατρο Λιθογραφείον

Μαιζώνος 168-174