”ΤΗΕ EVZONAS PROJECT” με τη συμμετοχή 14 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

Έναρξη

”ΤΗΕ EVZONAS PROJECT” με τη συμμετοχή 14 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

09Αυγ(Αυγ 9)11:0013(Αυγ 13)18:00”ΤΗΕ EVZONAS PROJECT” με τη συμμετοχή 14 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου11:00 - 18:00 (13)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

TΗΕ EVZONAS PROJECT

Ο καθένας από τους καλλιτέχνες με τη δική του αισθητική ματιά και αντίληψη επενέβη στην εμφάνιση του Εύζωνα και άφησε το δικό του αποτύπωμα πάνω στη συμβολική αυτή μορφή

Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου παρουσιάζει έως τις 13 Αυγούστου την έκθεση 

”TΗΕ EVZONAS PROJECT” 

με την συμμετοχή 14 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, ο καθένας από τους οποίους, με τη δική του αισθητική ματιά και αντίληψη, επενέβη στην εμφάνιση του Εύζωνα και άφησε το δικό του αποτύπωμα πάνω στη συμβολική αυτή μορφή.

Ο Εύζωνας (ή τσολιάς) είναι ένα είδος επίλεκτου Έλληνα στρατιώτη. Το όνομα του προέρχεται από τις λέξεις ευ και ζώνη και σημαίνει ο καλά ζωσμένος.

Πρόκειται για ένα μέλος του τιμητικού αγήματος που φρουρεί τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμβολικά κατ’ επέκταση το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.

ΤΗΕ EVZONAS PROJECT
ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι Εύζωνες είναι επιφορτισμένοι και με τη φύλαξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα όπου συγκεντρώνουν πολλούς θεατές/θαυμαστές σε κάθε αλλαγή της φρουράς τους και ειδικά στην επίσημη πομπή, τελετουργικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή πρωί στο κέντρο της πόλης.

Για την έκθεση Evzonas Project, ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος δημιούργησε αποκλειστικά μια σειρά 14 γλυπτών με την αρχετυπική μορφή του Εύζωνα σε στάση προσοχής, ντυμένο με την παραδοσιακή του ενδυμασία και 14 ζωγράφοι/συνεργάτες της Γκαλερί Σκουφά, φιλοτέχνησαν τα γλυπτά – ο καθένας με τη δική του καλλιτεχνική οπτική, αισθητική και αναφορές.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι μια επανεξέταση της δύναμης του συμβόλου του Εύζωνα ιδωμένη με φρέσκια ματιά και επιβεβαιώνει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης με τον πιο ζωηρό τρόπο.

ΤΗΕ EVZONAS PROJECT
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ

ΤΗΕ EVZONAS PROJECT
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ

Συντελεστές

Καλλιτέχνες: Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Νίκος Αγγελίδης, Βίκη Σταματοπούλου,
Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος,
Νεκτάριος Αποσπόρης, Αντώνης Στάβερης, Τίνα Καραγεώργη, Ειρήνη Ηλιοπούλου,
Ειρήνη Κανά, Δημητρης Κούκος, Άντα Τσιροπούλου,
Στάθης Αλεξοπουλος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Γκαλερί Σκουφά Μύκονος

Διάρκεια: – 13 Αυγούστου

Καθημερινά | 11:00 – 14:30 & 18:30 – 00:00

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου 84600

+3022890 28560

www.skoufagallery.gr

Χρόνος

9 (Τρίτη) 11:00 - 13 (Σάββατο) 18:00

Τόπος

Γκαλερί Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι