Τα «Χρυσά Κουπιά» στο θέατρο «Αργώ»

Έναρξη

Δεκέμβριος, 2023

10Δεκ(Δεκ 10)12:0007Ιαν(Ιαν 7)14:00Τα «Χρυσά Κουπιά» στο θέατρο «Αργώ»(Δεκέμβριος 10) 12:00 - (Ιανουάριος 7) 14:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Tα «Χρυσά Κουπιά» Το μυθιστόρημα της Μαρίας Παπαγιάννη στο θέατρο «Αργώ»

Tα «Χρυσά Κουπιά», το υπέροχο μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας της Μαρίας Παπαγιάννη, μεταφέρονται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. 

Το έργο θα παρουσιάζεται από τις τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο “Θέατρο Αργώ”
Η Μαρία Παπαγιάννη, καταξιωμένη συγγραφέας παιδικής – νεανικής λογοτεχνίας, με πολλές διακρίσεις, δημιουργεί μια υπέροχη ιστορία, σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση, η οποία ερμηνεύεται ζωντανά από τη Ζωή Τηγανούρια, πλουτίζοντας έτσι το θέατρο για παιδιά και νέους με ένα ολοκαίνουργιο έργο.

Πρόκειται για έναν ύμνο στην αθωότητα των παιδιών και το φως που τη συνοδεύει, ακόμα και όταν η ζωή των μεγάλων σκοτεινιάζει. Ένα έργο για την περιπέτεια της ζωής με συμμάχους τους φίλους, τους θρύλους και την παντοδύναμη μητέρα φύση. Μία παράσταση για την αισιοδοξία της νεότητας, που κάθε εμπόδιο την κάνει πιο δυνατή.        

Η Λήδα και η Ηρώ βλέπουν ξαφνικά την καθημερινότητά τους να ανατρέπεται, όταν ο πατέρας τους αρρωσταίνει βαριά και η μητέρα τους αποφασίζει να τις στείλει για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό καταγωγής της, στη μέση του πουθενά. Τα κορίτσια βρίσκονται για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον χωρίς κίνηση και φασαρία, με έναν παππού απότομο και αυστηρό. Σύντομα όμως, θα γνωρίσουν τα παιδιά και τους μεγάλους του χωριού, που θα τους προσφέρουν τη φιλία τους. Η ανακάλυψη ενός παλαιού ημερολογίου με μυστικά της μητέρας τους, θα σημάνει την αρχή μίας μαγικής περιπέτειας. Στην «απαγορευμένη περιοχή» του χωριού υπάρχει μία αιωνόβια βελανιδιά. Ο θρύλος θέλει το δέντρο να έχει κλαδιά σαν χρυσά κουπιά, τα οποία πραγματοποιούν τις επιθυμίες των ανθρώπων, ακόμα και τις πιο απίθανες…  

Η Μαρία Παπαγιάννη σπούδασε ελληνική φιλολογία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος αλλά από το 2001 που κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, αφοσιώθηκε στη συγγραφή βιβλίων για μικρά και μεγάλα παιδιά, εφηβικά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και λιμπρέτα για μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο H.C.Andersen 2020 και 2022. Για τα «Χρυσά Κουπιά» έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, καθώς κατάφερε να διηγηθεί μία καθηλωτική ιστορία με στοιχεία «μαγικού ρεαλισμού», αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός στη φύση και η μαχητικότητα, και όλα αυτά με μεγάλη τρυφερότητα, χιούμορ και αισιοδοξία για τη ζωή. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Tα Χρυσά Κουπιά», το υπέροχο μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας της Μαρίας Παπαγιάννη, μεταφέρονται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Το έργο θα παρουσιάζεται από τις τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο Θέατρο Αργώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

“Tα Χρυσά Κουπιά”

“Θέατρο Αργώ”

Ελευσινίων 13-15

ΑΘΗΝΑ

Από 10 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή

ΩΡΑ – 12.00

Χρόνος

Δεκέμβριος 10 (Κυριακή) 12:00 - Ιανουάριος 7 (Κυριακή) 14:00

Τόπος

"Θέατρο Αργώ"

Ελευσινίων 13-15

X