Ο «Φιλοκτήτης» του Χρήστου Οικονόμου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Έναρξη

Ο «Φιλοκτήτης» του Χρήστου Οικονόμου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

28Ιουλ(Ιουλ 28)21:3029(Ιουλ 29)23:00Ο «Φιλοκτήτης» του Χρήστου Οικονόμου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου21:30 - 23:00 (29)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος σκηνοθετεί το έργο «Φιλοκτήτης» του Χρήστου Οικονόμου, που ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.

Ο συγγραφέας Χρήστος Οικονόμου, βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Prix Littéraire des Jeunes Européens, το Chowdhury Prize in Literature και το O. Henry Prize for Short Fiction, παραδίδει το θεατρικό έργο που έγραψε μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients.

Ο Φιλοκτήτης είναι ηγετικό στέλεχος μιας ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης. Έπειτα από μια αποτυχημένη επίθεση, που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα μια νεαρή γυναίκα, εγκαταλείπει την οργάνωση και βρίσκει καταφύγιο σ’ έναν τόπο αυτό-εξορίας. Οι ενοχές για το θανάσιμο σφάλμα του, τον σημαδεύουν σωματικά και ψυχικά: έχει γεράσει πρόωρα, υποφέρει από μια ανοιχτή πληγή στο πόδι, και στις παραισθήσεις του βλέπει το φάντασμα της νεκρής γυναίκας. Χρόνια αργότερα, δύο νεότερα μέλη της οργάνωσης, η Καμία και ο Πυρ, αναλαμβάνουν να βρουν τον Φιλοκτήτη και να τον πείσουν να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η συνάντηση τους θα πάρει τον χαρακτήρα μιας αναμέτρησης που θα αποβεί μοιραία για όλα τα πρόσωπα.

Συντελεστές

του Χρήστου Οικονόμου
Εμπνευσμένο από τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή

Σκηνοθεσία Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος
Σκηνικά – Κοστούμια Τίνα Τζόκα
Σχεδιασμός φωτισμών Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη Ρωμανός Μαρούδης
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου Σταύρος Μπαλής
Μουσική σύνθεση – Σχεδιασμός ήχου Agatha
Ηχοληψία Ηλίας Φλάμμος
Παίζουν (αλφαβητικά) Φένια Αποστόλου (Το φάντασμα της νεκρής γυναίκας), Γιώργος Κατσής (Πυρ), Λευτέρης Πολυχρόνης (Φιλοκτήτης), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Καμία)

Εκτέλεση παραγωγής Eteria Filon, Κορίνα Βασιλειάδου, Ρένα Ανδρεαδάκη

Photo Credit: Ilias Tsepas

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία:

Από: 28/07/2023 Εως: 29/07/2023

21:30

Τοποθεσία:

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

Eισιτήρια:

από 5€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

aefestival.gr

Χρόνος

28 (Παρασκευή) 21:30 - 29 (Σάββατο) 23:00

Τόπος

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Παλαιά Επίδαυρος