“Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” του Leo Tolstoy επιστρέφει στην Πάτρα στις 3 και 4 Ιουνίου

Έναρξη

"Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" του Leo Tolstoy επιστρέφει στην Πάτρα στις 3 και 4 Ιουνίου

03Ιουν21:1521:15"Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" του Leo Tolstoy επιστρέφει στην Πάτρα στις 3 και 4 Ιουνίου21:15 - 21:15

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Γιώργος Γαλίτης, λίγο πριν το κλείσιμο της θεατρικής σαιζόν, επιστρέφουν στο Επίκεντρο+ με την παράσταση “Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” του Leo Tolstoy σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.  

«Σκοπός της ζωής δεν είναι να εξυπηρετεί την κατώτερη ζωική φύση, αλλά τη φωτεινή δύναμη, που βρίσκεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να αναγνωρίζει το αγαθό.» LeoTolstoy

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου η εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI επιστρέφει με τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ στην Πάτραγια 2 ακόμα παραστάσεις, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Επίκεντρο+.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν για άλλη μια χρονιά, όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους του διηγήματος, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο -αντιμάχονται τον τίτλο- σφύζει από Ζωή!

«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» βασίζεται στο ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ του θανάτου του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ , όπως το διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες, στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι. Ο Τολστόι, μέσω αυτού του έργου του, επιχειρεί ένα προσκύνημα στον Θάνατο, αντιλαμβανόμενος εις βάθος τη σημασία της μνήμης Θανάτου. Το να θυμάται δηλαδή ο άνθρωπος ότι είναι θνητός, ότι θα ‘ρθει η στιγμή που θα πεθάνει. Και τότε, το μόνο που θα ορθωθεί μπροστά του, θα είναι το ΠΩΣ έζησε. Αυτή η σκέψη κάθε άλλο παρά λυπηρή είναι αν ο άνθρωπος καταφέρει να ζήσει «όπως πρέπει να ζει ο Άνθρωπος».

Υπόθεση

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος Θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιο του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς & Γιώργος Γαλίτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: LeoTolstoy

Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Creative Agency: GRID FOX

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: APRIORI www.a-priori.gr

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 21.15

Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21.15

Διάρκεια παράστασης

80’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 16€

Μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 13€

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 13€ ΕΩΣ ΚΑΙ 29η ΜΑΪΟΥ

Πληροφορίες-Κρατήσεις:

τηλ. 2610 46 10 50

info

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Νόρμαν 16 και, Αγίου Διονυσίου, Πάτρα

τηλ. 2610 46 10 50

Χρόνος

(Παρασκευή) 21:15 - 21:15

Τόπος

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ +

Νόρμαν 16 και, Αγίου Διονυσίου 36