Ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του David Mamet για 2η χρονιά στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ

Έναρξη

Ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του David Mamet για 2η χρονιά στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ

25Νοε(Νοε 25)21:0008Ιαν(Ιαν 8)21:00Ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του David Mamet για 2η χρονιά στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ(Νοέμβριος 25) 21:00 - (Ιανουάριος 8) 21:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του David Mamet, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου επιστρέφει στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ | Έναρξη: 25/11

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το εμβληματικό έργο του David Mamet «Αμερικάνικος Βούβαλος» σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Φούρνος. Από 25 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.

Τρεις μικροαπατεώνες θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το αμερικανικό όνειρο.

Ο Μάμετ  παρακολουθεί μια ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μιας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα. 

Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την  κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική «ηθική» αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου.

Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή».

Μια πικρή κωμωδία για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και  το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων

Από 25 Νοεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2023

κάθε Παρασκευή- Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 .   
Εισιτήρια: 16 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο, φοιτητικό, άνω των 65 , 10 € (ανέργων).
Προπώληση: VIVA.GR
Διάρκεια: 95’

Kατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Χρόνος

Νοέμβριος 25 (Παρασκευή) 21:00 - Ιανουάριος 8 (Κυριακή) 21:00

Τόπος

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια