Μυστήριο 114 – Everything Open: Μία αντισυμβατική όπερα από τον θίασο Novoflot στην Ελευσίνα

Έναρξη

Μυστήριο 114 – Everything Open: Μία αντισυμβατική όπερα από τον θίασο Novoflot στην Ελευσίνα

05Μαι20:0020:00Μυστήριο 114 – Everything Open: Μία αντισυμβατική όπερα από τον θίασο Novoflot στην Ελευσίνα20:00 - 20:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει το Μυστήριο 114 – Everything Open, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή.

Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας “Everything Open” που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης. Τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022 ενώ για την Ελευσίνα οι Novoflot αναπτύσσουν το τρίτο μέρος του έργου, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα τόσο στην κλασική/σύγχρονη όσο και στην τζαζ/αυτοσχεδιαζόμενη μουσική Αντώνη Ανισέγκο, τον βραβευμένο σαξοφωνίστα και πολυοργανίστα από τη Νέα Ζηλανδία Hayden Chisholm και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων, όπως το τολμηρό σύνολο dissonArt από τη Θεσσαλονίκη, την κολεκτίβα Ρομά μουσικών DK Heroes από το Βελιγράδι και την χορωδία με έδρα την Ελευσίνα.

Οι Novoflot έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμα θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη. Οι παραγωγές τους είναι μουσικο – θεατρικά δρώμενα ενίοτε σε μη συμβατικούς παραστατικούς χώρους: όχι μόνο σε θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών και εκθεσιακούς χώρους, αλλά και σε αθλητικά στάδια και ναούς, ενσωματώνοντας τον δημόσιο χώρο στη σύλληψή τους. Συνεργάζονται τακτικά με μια εκλεκτή ομάδα διεθνών καλλιτεχνών από διάφορα καλλιτεχνικά πεδία, καθιστώντας τους έναν πρωτοποριακό θίασο όπερας, που σχετίζεται με και απευθύνεται σε ευρύ φάσμα διαφορετικών ακροατηρίων, καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στις τοπικές ιδιαιτερότητες των προορισμών όπου περιοδεύει.

Συντελεστές

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Novoflot
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΥΛΛΗΨΗ: Sven Holm
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Vicente Larrañaga
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Antonis Anissegos, Hayden Chisholm
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Elisa Limberg
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: Mirko Borscht
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Dörte Wolter
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Cultόpια, ensemble DissonArt
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: The Senate Department for Culture and Europe, Berlin (DE)

Διάρκεια: 120′

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 05/05/2023 Εως: 07/05/2023

ΩΡΑ – – 20:00

Τοποθεσία:

Διάφορες τοποθεσίες στην Ελευσίνα

Eισιτήρια:

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

2023eleusis.eu

Χρόνος

(Παρασκευή) 20:00 - 20:00

Τόπος

Ελευσίνα

ΕΛΕΥΣΙΝΑ