Μέχρι αύριο 8 Μαρτίου ”Rising Stars” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έναρξη

Μέχρι αύριο 8 Μαρτίου ”Rising Stars” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

07Μαρ(Μαρ 7)20:3008(Μαρ 8)20:30Μέχρι αύριο 8 Μαρτίου ”Rising Stars” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών20:30 - 20:30 (8)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φέρνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη Vanessa Porter τη Diana Tishchenko και το Κουαρτέτο Aris

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς Rising Stars και της συνεργασίας του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, φέρνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος δύο ερμηνεύτριες και ένα σχήμα μουσικής δωματίου: τη σολίστ των κρουστών Vanessa Porter στις 9 Φεβρουαρίου, τη βιολονίστα Diana Tishchenko στις 20 Φεβρουαρίου και το Κουαρτέτο Aris στις 8 Μαρτίου.

9 Φεβρουαρίου | 20:30

Vanessa Porter (κρουστά) & Daniel Mudrack (electronics)

©Oliver Look

Η βραβευμένη σολίστ των κρουστών παρουσιάζει το πρότζεκτ «Folie à deux», μετατρέποντας τη σκηνή του Μεγάρου σε ένα ηχοτοπίο που υποβάλλει τον ακροατή-θεατή σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, μέσα από τη χρήση πολλών μουσικών οργάνων και με μια εγκατάσταση ήχου που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη παραγωγή. 

ADVERTISING

Με τη σύμπραξη του sound master Daniel Mudrack (electronics), η Vanessa Porter αφηγείται με τον δικό της τρόπο, με αυθορμητισμό και με πάθος, τα συναισθήματα όσων επηρεάζονται από τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό, τις ζωντανές λούπες και τις ηχοεγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι σε μια σπάνια ψυχική ασθένεια. Ακούγονται έργα Γιώργου Απέργη, Michio Kitazume, Alexander Sandi Kuhn, Emil Kuyumcuyan, Vinko Globokar, αλλά και μία δική της σύνθεση.

Εκτιμώμενη διάρκεια | 1 ώρα και 15 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

20 Φεβρουαρίου | 20:30

Diana Tishchenko (βιολί) & José Gallardo (πιάνο)

H πολυβραβευμένη Diana Tishchenko, η οποία εντυπωσίασε το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό στην περσινή εμφάνισή της στη συναυλία της Δήλου, επιστρέφει στην Ελλάδα και δίνει στο Μέγαρο, τον Φεβρουάριο, ένα και μοναδικό ρεσιτάλ, πλαισιωμένη από τον πιανίστα José Gallardo. Μαζί, θα ερμηνεύσουν έργα για βιολί και πιάνο των Ravel, Gershwin, Debussy και άλλων συνθετών. Η ουκρανή σολίστ έχει ήδη στο βιογραφικό της αξιοζήλευτες συνεργασίες με διακεκριμένους μαέστρους και συμφωνικά σύνολα παγκοσμίου φήμης, ενώ προσκαλείται συχνά σε διάσημα φεστιβάλ. Παίζει με βιολί Antonio Stradivari του 1695.

Εκτιμώμενη διάρκεια | 1 ώρα και 40 λεπτά (με διάλειμμα)

8 Μαρτίου | 20:30

Αris Quartett

©Maximilian Mann

To Κουαρτέτο Aris, που φημίζεται για τις δυναμικές και εκφραστικές ερμηνείες του, μετρά περισσότερα από 10 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα μεγαλύτερα συμφωνικά κέντρα του κόσμου και συγκαταλέγεται στα κορυφαία σχήματα μουσικής δωματίου διεθνώς. Αποτελείται από τις βιολονίστριες Anna Katharina Wildermuth και Noémi Zipperling, τον βιολίστα Caspar Vinzens και τον τσελίστα Lukas Sieber.

Το ρεπερτόριό του εστιάζει στη σύγχρονη μουσική, με πολλούς συνθέτες της εποχής μας να του έχουν εμπιστευτεί την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έργων τους. Επίσης, τα μέλη του συνεργάζονται συχνά και με καλλιτέχνες από τον χώρο της cross over και της jazz μουσικής. Το γερμανικό σχήμα έχει στο ενεργητικό του σημαντικές βραβεύσεις, αξιόλογη δισκογραφία και τακτικές συμμετοχές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Εκτιμώμενη διάρκεια | 1 ώρα και 50 λεπτά (με διάλειμμα)

Rising Stars

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO), ο οποίος συνδέει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες ως Rising Stars στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995, μέσα από τη σειρά Rising Stars, ο ΕCHO έχει συμβάλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών. 

Εισιτήρια

Τιμές:

7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 10€15€

Προπώληση

megaron.gr

210 72 82 333

Χρόνος

7 (Τρίτη) 20:30 - 8 (Τετάρτη) 20:30

Τόπος

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη