«Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» Οι Καρυάτιδες του Γιώργου Τατάκη στην Καλαμάτα!

Έναρξη

«Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» Οι Καρυάτιδες του Γιώργου Τατάκη στην Καλαμάτα!

02Αυγ(Αυγ 2)18:0017Σεπ(Σεπ 17)20:00«Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» Οι Καρυάτιδες του Γιώργου Τατάκη στην Καλαμάτα!(Αύγουστος 2) 18:00 - (Σεπτέμβριος 17) 20:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας και ο Γιώργος Τατάκης προσκαλούν το κοινό σε μια εικαστική εμπειρία, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα είκοσι ένα έργα, στην εισαγωγική έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα».

Η έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» σηματοδοτεί το ντεμπούτο του πολυβραβευμένου έργου «Καρυάτις» στη χώρα μας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον χώρο όπου φιλοξενείται η περίφημη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα.

Με μια διακεκριμένη διεθνή πορεία και δημοσιεύσεις σε διεθνή μέσα συμπεριλαμβανομένων των New York Times, του National Geographic, του LFI και πολλών άλλων, ο Γιώργος Τατάκης έχει καθιερωθεί ως ηγετική μορφή στον κόσμο της φωτογραφίας. Οι επιβλητικές εικόνες του, που χαρακτηρίζονται από μία μοναδική καλλιτεχνική αποτύπωση, έχουν γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τον φακό του, ο Τατάκης αποτυπώνει επιδέξια την ουσία των γυναικείων ελληνικών τοπικών φορεσιών, προβάλλοντας τις περίπλοκες λεπτομέρειες, την πολιτιστική σημασία και τη διαχρονική ομορφιά που ενυπάρχουν σε κάθε ένδυμα.

Βυθιστείτε στον μαγευτικό κόσμο των Καρυάτιδων, όπου η παράδοση και η τέχνη συμπλέκονται άψογα. Οι αριστοτεχνικές συνθέσεις του Τατάκη μεταφέρουν τους θεατές σε μια περασμένη εποχή, όπου η χάρη και η κομψότητα της ελληνικής θηλυκότητας ζωντανεύουν μέσα από τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και ένα καλλιτεχνικό όραμα που υπερβαίνει το χρόνο.

Ο χώρος που φιλοξενεί την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», χρησιμεύει ως το τέλειο σκηνικό για αυτήν την εισαγωγική έκθεση. Ένας πραγματικός φάρος αφιερωμένος στην προβολή και τη διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, η Συλλογή συνεχίζει τη δέσμευσή της για τη διατήρηση της κληρονομιάς των ελληνικών τοπικών φορεσιών και την προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης.

Μπείτε στον μαγευτικό κόσμο των Καρυάτιδων και βυθιστείτε στη διαχρονική ομορφιά των γυναικείων ελληνικών τοπικών ενδυμασιών. Οι εικόνες του Τατάκη καλούν σε στοχασμό και συμβάλλουν στην εκτίμηση της πολυμορφίας του ελληνικού πολιτισμού, καλλιεργώντας μια βαθιά σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Σπέτσες, Αργοσαρωνικός, Αττική

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία:

Από: 02/08/2023 Εως: 17/09/2023

Τοποθεσία:

Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας – Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»

Καλαμάτα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

lekalamatas.gr

Χρόνος

Αύγουστος 2 (Τετάρτη) 18:00 - Σεπτέμβριος 17 (Κυριακή) 20:00

Τόπος

Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας - Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»

Καλαμάτα