Η Yulianna Avdeeva με την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Έναρξη

Η Yulianna Avdeeva με την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18Μαρ11:2111:21Η Yulianna Avdeeva με την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης11:21 - 11:21

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται μία από τις πλέον χαρισματικές πιανίστες των ημερών μας, την Yulianna Avdeeva, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το φλογερό ταμπεραμέντο της Yulianna Avdeeva και η ποιότητα των ερμηνειών της έχουν κερδίσει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Η συναυλία ξεκινά με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου Oceanus Procellarum (‘Ο Ωκεανός των Καταιγίδων’) της πολυβραβευμένης Ελληνίδας συνθέτριας, με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Λίνας Τόνια, που πρόσφατα (2020) της απονεμήθηκε ο τίτλος της Συνθέτριας της Χρονιάς στα Διεθνή Μουσικά Βραβεία της Νέας Υόρκης από την Ένωση Αμερικάνων Μουσικών, Τραγουδιστών και Καλλιτεχνών του Θεάματος. Το έργο είναι εμπνευσμένο από μία τοποθεσία της σελήνης που αποτελεί τη μεγαλύτερη σεληνιακή «θάλασσα» στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Η Yulianna Avdeeva ερμηνεύει τη ‘Ραψωδία πάνω σ’ ένα θέμα του Παγκανίνι για πιάνο και ορχήστρα, έργο 43’, ένα άκρως απαιτητικό δεξιοτεχνικά έργο που φόβισε ακόμη και τον ίδιο τον δημιουργό του και μυθικό πιανίστα Σεργκέι Ραχμάνινοφ πριν το εκτελέσει στην πρεμιέρα του. Το κοντσέρτο βασίζεται στο τελευταίο από τα 24 καπρίτσια για σόλο βιολί του Νικολό Παγκανίνι και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για συνθέτες όπως ο Λιστ και ο Μπραμς.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ατμοσφαιρική ‘Συμφωνία αρ.2 σε σι ελάσσονα’ του Αλεξάντερ Μποροντίν, που συνδυάζει αναφορές στη ρωσική λαϊκή μουσική με δομικές και μορφολογικές απαιτήσεις της ρομαντικής συμφωνικής γραφής και για την οποία ο Λιστ εξήρε το δημιουργό της για τη διαύγεια, την ευφυΐα και την πρωτοτυπία της γραφής του.

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου
Πιάνο: Υulianna Avdeeva

Πρόγραμμα

Λίνα Τόνια (1985): Oceanus Procellarum, Παγκόσμια πρεμιέρα
Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943): Ραψωδία πάνω σ’ ένα θέμα του Παγκανίνι, έργο 43
Αλεξάντερ Μποροντίν (1833-1887): Συμφωνία αρ.2 σε σι ελάσσονα

Παραγωγή Κ.Ο.Θ.
Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

*Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν Συνδυαστικά με Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Photo Credit: Christine Schneider

Eισιτήρια:

Διακεκριμένη ζώνη: 20€ | Πλατεία: 15€ | Θεωρεία/Εξώστης: 10€ | Μειωμένο: 5€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ: 2310236990

Χρόνος

(Παρασκευή) 11:21 - 11:21

Τόπος

ΜΕΓΑΡΟΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

25ης Μαρτίου & Παραλία, Θεσσαλονίκη