«Η Λίμνη των Κύκνων» τον Δεκέμβρη στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Έναρξη

Δεκέμβριος, 2023

07Δεκ(Δεκ 7)19:0010(Δεκ 10)20:30«Η Λίμνη των Κύκνων» τον Δεκέμβρη στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου19:00 - 20:30 (10)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το υγρό στοιχείο θα πρωταγωνιστήσει στη νέα παρουσίαση του κλασικού μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» που θα παρουσιαστεί από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Ταε Κβον Ντο), από δεξιοτέχνες χορευτές του Μπαλέτου της Ουκρανίας.

Το θρυλικό μπαλέτο, στην αυθεντική των Μάριους Πετιπά και Ρούντολφ Νουρέγιεφ, θα εξελίσσεται , για πρώτη φορά, πάνω στο νερό, αποκτώντας μια νέα, εντυπωσιακή διάσταση.

Μια τεράστια λίμνη θα στηθεί επί σκηνής όπου η πρώτης μπαλαρίνα, η σπουδαία Irina Khandazhevski, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του μπαλέτου, θα εκτελούν τις χορογραφίες του προσθέτοντας έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας αλλά και δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η παράσταση διατηρώντας την ακεραιότητα της εμβληματικής μουσικής και της κλασικής χορογραφίας, προσαρμόζει τη σκηνική δράση σε μια δυναμική και ανατρεπτική εκδοχή, για τις σκηνές που διαδραματίζονται στη λίμνη (Πράξη ΙΙ και Πράξη IV), επιτρέποντας έτσι στους χορευτές να αλληλοεπιδρούν με το νερό με τον πιο θεαματικό τρόπο.

«Η Λίμνη των Κύκνων στο Νερό» ενσωματώνει μοναδικά το κλασικό μπαλέτο με τη σύγχρονη τεχνολογία. Οι σκηνές στο Μεγάλο Παλάτι (Πράξη Ι & Πράξη ΙΙΙ) και στο μαγευτικό δάσος, εκεί όπου οι κύκνοι ζουν σε μια γαλήνια λίμνη, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του κοινού, μέσω ειδικών οπτικών μέσων και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής. Η μαγεία της σκηνικής ατμόσφαιρας κορυφώνεται τη στιγμή που πέφτει πραγματική βροχή, ενώ οι κύκνοι της εμβληματικής χορογραφίας, λικνίζονται μέσα σε έναν καταρράκτη νερού και τα ολογραμματικά σκηνικά ενσωματώνονται στην δράση.

Ο χορογράφος Johan Nus εκπαιδεύει επί σειρά ετών τους χορευτές γι΄ αυτήν την παράσταση – πρόκληση. Και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες καθώς η χορευτική ομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το καλλιτεχνικό σπίτι της στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όταν η πόλη τους βομβαρδίστηκε. Κατάφεραν παρόλα αυτά να υλοποιήσουν το υψηλό καλλιτεχνικό τους όραμα το οποίο παρουσιάζουν περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Η Λίμνη των Κύκνων»

Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Ταε Κβον Ντο)

7 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου – 19:00

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου – 20:00
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου – 15:00 & 20:30
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου – 12:00 & 18:00

Χρόνος

7 (Πέμπτη) 19:00 - 10 (Κυριακή) 20:30

Τόπος

Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

ΑΘΗΝΑ

X