Η γυναικεία χορωδία CΗÓRES στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού 

Έναρξη

Η γυναικεία χορωδία CΗÓRES στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού 

03Σεπ21:0021:00Η γυναικεία χορωδία CΗÓRES στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού 21:00 - 21:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Οι CΗÓRES ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από τους μουσικούς τόπους και την ιστορία και θα παρουσιάσουν τα μουσικά έργα «Απέναντι» και «Περάσματα», συμπράττοντας για μια ακόμη φορά με επιφανείς καλλιτέχνες.

Μετά από δύο sold οut παραστάσεις, η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CΗÓRES, συναντιούνται στη σκηνή του Κηποθέατρου Παπάγου για να ερμηνεύσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο «Περάσματα» που συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.

Τα «Περάσματα» αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων από τραγούδια που έγιναν υλικό έρευνας και “αναποδογύρισαν” στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών, ειδικά για αυτή τη μουσική παράσταση, των Γρηγόρη ΕλευθερίουΓιάννη ΜαραμαθάΦίλιππου Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον.

Στη συνέχεια, οι CΗÓRES θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Απέναντι», σε μουσική και στίχους του Αντώνη Απέργη, η οποία εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι χορωδοί, ως επιβάτιδες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο με προορισμό τις ελληνικές ακτές, θα αφηγηθούν, η καθεμία στη δική της μουσική γλώσσα, τις μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Πλούσιες και φτωχές, μικρές και μεγάλες, κόρες και μητέρες, άλλες από την Πόλη κι από τη Σμύρνη, άλλες από την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια, μία-μία διηγούνται τη ζωή που αφήνουν πίσω.

Οι μουσικές τους μαρτυρίες προσφέρουν έμπνευση, θέτουν σε ενέργεια δημιουργικούς διαλόγους, ενδυναμώνουν το σθένος και προσφέρουν παρηγοριά σε όλους όσους ταξίδεψαν και ταξιδεύουν για να βρουν μια νέα πατρίδα.

Τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί αναφέρονται με σεβασμό στις μνήμες και τις συνήθειες των Μικρασιατών προσφύγων.

Συντελεστές «Περάσματα»

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κορνήλιος Σελαμσής.

Σολίστ: Σαβίνα Γιαννάτου
Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

CΗÓRES:
Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Δελαπόρτα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Ζούτσου, Ναταλία Κατσιμάνη, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Σίσσυ Ορφανίδη, Ινώ Πικιώνη, Ναταλία Ρουτσολιά, Μαρίνα Σκούρα, Δανάη Στεργίου.

Νάνσυ Κλαμπάτσα αρχαία λύρα, Μαρία Δελαπόρτα κανονάκι, Ειρήνη Ζούτσου σαντούρι

Συντελεστές «Απέναντι»

Τη σύνθεση και επεξεργασία των τραγουδιών, καθώς και τη μουσική επιμέλεια εν γένει, υπογράφει ο συνθέτης Αντώνης Απέργης.

Σκηνοθεσία / Έρευνα – Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος
Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Απέργης
Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Μουσικοί επί σκηνής: Αντώνης Απέργης (κιθάρα), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα, κρουστά)

CΗÓRES:
Ανθή Ευσταθίου, Δήμητρα Γιακουμάκη, Μαρία Δελαπόρτα, Ειρήνη Ζούτσου, Γεωργία Θεολογίδου, Τόνια Λάππα, Αιμιλία Παπαπέτρου, Δανάη Στεργίου, Ελένη Τασοπούλου, Ελένη Χρυσικού

Καλλιτεχνική διεύθυνση chórεs: Μαρίνα Σάττι

Χορογραφία – Κινησιολογία: Σταύρος Ικμπάλ
Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία: Γιάννης Βούλγαρης
Φώτα: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Λίγα λόγια για τις CΗÓRES:

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs (κόρες) αποτελεί ένα φυτώριο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2017, ως απόρροια μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Μαρίνας Σάττι με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου, με στόχο να συνδυάσει την εκπαίδευση στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική με την παράσταση (performance) και την καλλιτεχνική έκφραση. Οι chórεs πλέον αριθμούν περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 13 έως 55 ετών, συνεργάζονται με αναγνωρισμένους διδάσκοντες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους και σκοπός είναι το σύνολο να εξελιχθεί σε μια ισχυρή κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, που να ευνοεί την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρύτητα και κοινωνική αντίληψη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: 03/09/2022

ΩΡΑ – 21:00

Τοποθεσία:

Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

Eισιτήρια:

Early- Bird (τα πρώτα 100 εισιτήρια στις 5 και 6 Αυγούστου): 10€ | Γενική είσοδος: 15€ | Εκπτωτικά εισιτήρια (ΑμΕΑ, άνεργοι, 65+): 12€ | Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 213-2027187,186 | festival.dpapxol.gov.gr

Χρόνος

(Σάββατο) 21:00 - 21:00

Τόπος

Κηποθέατρο Παπάγου

Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου