Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πάτρας 2-9-2022

Έναρξη

Σεπτέμβριος, 2022

02Σεπ21:3021:30Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πάτρας 2-9-202221:30 - 21:30

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ CEZARIS GRAUZINIS – ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

Το Φεστιβάλ της Πάτρας γίνεται για δεύτερη φορά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από θεσμούς σε όλη τη χώρα

σημείο αναφοράς για την « Αντιγόνη»,

μία ξεχωριστή παράσταση την οποία σκηνοθετεί o Cezaris Graužinis σε  μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.

 Το έργο του Σοφοκλή «επιστρέφει» στην Πάτρα, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά το Σάββατο 16 Ιουλίου και έκανε sold out. Πρόκειται για μία σύγχρονη και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε παράσταση – μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας – η οποία παρουσιάζεται στις 9.30 το βράδυ στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ.

Στο ρόλο της Αντιγόνης η Έλλη Τρίγγου, του Κρέοντα ο Βασίλης Μπισμπίκης με κορυφαίο του Χορού τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Η ιστορία

Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία Kenny MacLellan, Μουσική σύνθεση Δημήτρης Θεοχάρης, Χορογραφία Edgen Lame, Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος, Φωτογραφίες Πάνος Γιαννακόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων),Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού)

Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος),Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη),Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας),Κώστας Κορωναίος (Φύλακας),Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη),Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός),Περικλής Σιούντας (Χορός),Edgen Lame (Χορός)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00€ – Μειωμένο 17.00€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και φοιτητές).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας

ΩΡΑ – 21.30

Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο Joe Records – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287), Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.

Χρόνος

(Παρασκευή) 21:30 - 21:30

Τόπος

«Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας»

ΠΑΤΡΑ

X