«ΕL BOLA – Ο Μπίλιας» στο Αίθριο της Πάτρας

Έναρξη

«ΕL BOLA - Ο Μπίλιας» στο Αίθριο της Πάτρας

04Ιουλ21:3023:00«ΕL BOLA - Ο Μπίλιας» στο Αίθριο της Πάτρας21:30 - 23:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με την προβολή της Ταινίας “El Bola” συνεχίζονται στις 21.30 της Τρίτης 4 Ιουλίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, οι προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία ισπανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ακέρο Μάνας η οποία προσεγγίζει και αναδεικνύει το θέμα της παιδικής κακοποίησης. Μια απλή και συγκινητική ταινία για την παιδική κακοποίηση και την ευθύνη των άλλων.

Ο Πάμπλο, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, που οι συμμαθητές του φωνάζουν EL BOLA (Ο Μπίλιας), μεγαλώνει σ’ ένα προβληματικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας του πικραμένος από το χαμό του μεγαλύτερου γιου του τον κακοποιεί συστηματικά και χωρίς οίκτο. Νιώθοντας αμηχανία για την οικογενειακή του κατάσταση, αποφεύγει να έρθει κοντά με τους συμμαθητές του.

Η άφιξη ενός καινούργιου μαθητή με τον οποίο συνδέεται με αληθινή φιλία και η ανακάλυψη μιας οικογένειας όπου επικρατούν η αγάπη και η επικοινωνία, εφοδιάζουν τον El Bola με την απαραίτητη δύναμη ν’ αποδεχθεί και τελικά ν’ αντιμετωπίσει την κατάστασή του. Μια ταινία σκληρή και γήινη που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά και μιλά για το πόση δύναμη χρειάζεται τελικά για ν’ αγγίξεις την ελευθερία.

Η ταινία έχει αποσπάσει 4 βραβεία Goya: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

Παίζουν: Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα, Πάμπλο Γαλάν, Μανουέλ Μορόν, Αλπέρτο Χιμένεζ

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο προαύλιο του 44ου Δημοτικού Σχολείου της Περιβόλας και την Κυριακή 9 Ιουλίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μιντιλογλίου.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ         

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πάτρας

Κορύλλων 1

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΩΡΑ – 21.30

ΠΑΤΡΑ

Χρόνος

(Τρίτη) 21:30 - 23:00

Τόπος

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πάτρας

Κορύλλων 1