Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Έναρξη

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

07Μαι(Μαι 7)10:3019Ιουν(Ιουν 19)10:30Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή(Μάιος 7) 10:30 - (Ιούνιος 19) 10:30

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τρεις διαφορετικές δημιουργικές δράσεις για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών ξεκινούν στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με τρία διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 7, 7 έως 9 και 9 έως 12 ετών, που ξεκινούν το Σάββατο 7 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 19 Ιουνίου.

Στην «Απόδραση των Φρούτων» τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 7-9 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική του needle felting, ενώ στο «Αίνιγμα των Σουρεαλιστών» (9-12 ετών) και στο εργαστήριο «Η γραμμή είναι μόνο η αρχή…» (7-9 ετών) εμπνέονται από τον κόσμο του σουρεαλισμού και δημιουργούν το δικό τους stop motion.

Η Απόδραση των Φρούτων

Εξωτικά γκρέιπφρουτ, ζουμερά πορτοκάλια, μυρωδάτα λεμόνια και φρούτα που δεν έχει συναντήσει άνθρωπος ποτέ, απέδρασαν νωρίς το πρωί από τη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους και βρήκαν καταφύγιο στα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή!

Το Ίδρυμα καλεί τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 και 7 έως 9 ετών να αναζητήσουν τα φρούτα που χάθηκαν και να εμπνευστούν από τη Συλλογή, για να δημιουργήσουν το δικό τους αγαπημένο φρούτο με την τεχνική του needle felting.

Στο εργαστήριο «Η Απόδραση των Φρούτων», τα παιδιά παίζουν με ήχους, μυρωδιές και υφές, λύνουν αινίγματα και γρίφους και ανακαλύπτουν τη μαγεία του needle felting χρησιμοποιώντας πολύχρωμο μαλλί και βελόνες για να φτιάξουν καλοκαιρινά φρούτα!

7 Μαΐου – 18 Ιουνίου

Τμήμα για παιδιά 5-7 ετών: Κάθε Σάββατο │10:30-12:00
Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Κάθε Σάββατο │12:30-14:00
Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9,60€

Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών

Πώς καταφέρνουν οι καλλιτέχνες να ταιριάξουν τόσα χρώματα και υλικά σε ένα έργο τέχνης;

Αντλώντας έμπνευση από τα παιχνίδια του καλλιτεχνικού κινήματος του σουρεαλισμού, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Μέσα από το εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion), τα παιδιά εξερευνούν κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα της Συλλογής, με στόχο να λυθεί Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών. Παράλληλα, πειραματίζονται με τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη για έμπνευση και προσπαθούν να επινοήσουν έναν τρόπο σύνδεσης των έργων της Συλλογής, με στόχο τη δημιουργία ενός ομαδικού stop motion animation video.

Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών (για παιδιά 9-12 ετών): Κάθε Κυριακή │13:00-15:00
8 Μαΐου – 19 Ιουνίου

Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και Family Members: 12€

H γραμμή είναι μόνο η αρχή…

Πώς θα μπορούσαμε να πάμε βόλτα μια γραμμή;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών να ζωντανέψουν τις γραμμές Hourloupe του καλλιτέχνη Jean Dubuffet και να τις πάνε βόλτα στο φεγγάρι, συμμετέχοντας σε ένα εργαστήριο όπου H γραμμή είναι μόνο η αρχή…

Κάθε Κυριακή, τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια που επινοήσαν οι καλλιτέχνες του σουρεαλισμού με στόχο να «εμπλουτίσουν» κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου με ασυνήθιστα στοιχεία. Σε μια ιστορία που χωρά σε δευτερόλεπτα, ο Miró «ο περισσότερο σουρεαλιστής από όλους» και ο Dubuffet, που βλέπει «από το μυαλό, όχι από τα μάτια», αλληλοεπιδρούν και συνυπάρχουν με τις νέες τεχνολογίες.

Στo εργαστήριο H γραμμή είναι μόνο η αρχή…, τα παιδιά γίνονται σουρεαλιστές καλλιτέχνες και φτιάχνουν μια πρωτότυπη ομαδική ταινία stop motion, με πρωταγωνιστή μια γραμμή.

H γραμμή είναι μόνο η αρχή… (για παιδιά 7-9 ετών): Κάθε Κυριακή │10:30-12:30
8 Μαΐου – 19 Ιουνίου

Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και Family Members: 12€

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα: 210 0102156, education@goulandris.gr

*Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 07/05/2022 Εως: 19/06/2022

Σάββατο και Κυριακή (Για τις ώρες μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα)

Τοποθεσία:

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

goulandris.gr

Χρόνος

Μάιος 7 (Σάββατο) 10:30 - Ιούνιος 19 (Κυριακή) 10:30

Τόπος

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13