ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Έναρξη

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

12Μαι(Μαι 12)19:0019(Μαι 19)19:00ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ19:00 - 19:00 (19)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Eισαγωγικό Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, στο Μηχανουργείο Πολυχώρο Πολιτισμού στις εξής ημερομηνίες: Πέμπτη 12/05/22, 19/05/22, ώρα 19.00-21.00
Μέσα από την προετοιμασία με αναπνοές, φωνητικές ασκήσεις και χαλαρή σωματική άσκηση αλλά και την κοινωνική και συναισθηματική προσέγγιση του πολυφωνικού τραγουδιού, στόχος είναι η εκμάθηση των διαφορετικών ρόλων και η κατανόηση της γενικότερης δομής του Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού. Ακολουθεί η ερμηνεία πολυφωνικών τραγουδιών από διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου, η καλλιέργεια της φωνής και η ανάδυση του προσωπικού αυθεντικού ήχου. Το εργαστήρι αφορά άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να τραγουδήσουν το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, χωρίς απαραίτητα να έχουν θεωρητικές μουσικές γνώσεις.
Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου
Κόστος συνολικού εργαστηρίου: 25 ευρώ
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο email: polyphonicpatra@gmail.com κ΄πληρ. στο τηλ. 6977366047.

ΑΡΕΤΗ ΜΙΓΓΟΥ

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός ( ερμηνεύτρια-εκπαιδεύτρια παραδοσιακών κρουστών και Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού), μουσικοπαιδαγωγός (Mουσικοκινητική Orff), Performer. www.tettiyes.gr
Έχει πτυχίο Πολιτικής επιστήμης (1994) και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής (2008). Το 2010 ολοκλήρωσε τριετή σπουδή Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Φοίβος Ανωγειαννάκης. Εχει εκπαιδευτεί στην φωνητική με την Ειρήνη Τσιρακίδου και τον Γιώργο Σαμαρτζή (2008-2011)
Από το 2010 διδάσκει Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι και ταυτόχρονα κάνει την προσωπική της έρευνα ερχόμενη σε επαφή με ντόπιους ερμηνευτές, η ίδια κατάγεται από την Ήπειρο. Το 2015 ολοκλήρωσε σπουδή στο «Διεθνές Θερινό Σχολείο Ανθρωπολογίας, Εθνογραφίας και Συγκριτικής Λαογραφίας των Βαλκανίων» στην Κόνιτσα με μετάβαση στην Κορυτσά Αλβανίας και επιτόπια καταγραφή Βλάχικου πολυφωνικού τραγουδιού.
Είναι απόφοιτος του επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff (2003) και διδάσκει σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια το μάθημα της Μουσικοκινητικής Orff, σε παιδιά και ενήλικες.
Έχει ολοκληρώσει τριετή κύκλο σπουδών στα ελληνικά παραδοσιακά κρουστά με τον Μιχάλη Κλαπάκη(1997) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με θέμα αφρικάνικα και βραζιλιάνικα κρουστά και χορό.
Είναι τελειόφοιτη της εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία μέσω του Ρυθμού, Πρωτόγονη Έκφραση – “Expression Primitive”.
Είναι ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο” https://www.youtube.com/results?search_query=Areti+Miggou που αφορά εργαστήρια και παραστάσεις με κεντρικό θέμα το Ηπειρώτικο τραγούδι σε δημιουργική συνύπαρξη με ποίηση, χορό και άλλες τέχνες.
Δίδαξε το μάθημα των παραδοσιακών κρουστών στα Μουσικά Σχολεία στην Αθήνα (1998-2008) και μέχρι σήμερα συνεχίζει την διδασκαλία κρουστών σε ιδιωτικές δομές και παραδίδει βιωματικά σεμινάρια για ενήλικες, με τίτλο “Ο ρυθμός μέσα μας” https://youtu.be/aY-Hykk0sg4
Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody” https://www.youtube.com/user/LYREnRHAPSODY. Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει τρία cd, “Awakening the muse”, “Κίρκη” και μόνο το 3ο cd “Aegean” σε συμπαραγωγή με δεξιοτέχνες μουσικούς από την Κίνα, όπου αρχαία και παραδοσιακά ελληνικά όργανα (αρχαία λύρα, νταούλι, φωνές) συνηχούν δημιουργικά, με παραδοσιακά κινεζικά (κινεζικό σαντούρι και πνευστά).

Ταυτότητα εκδήλωσης

Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού

Ευμήλου 2-4 26222 Πάτρα

Διάρκεια: 2 ώρες

Πέμπτη 12/05/22, 19/05/22, ώρα 19.00-21.00

Χρόνος

12 (Πέμπτη) 19:00 - 19 (Πέμπτη) 19:00

Τόπος

Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού

Ευμήλου 2