Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στην Πάτρα

Έναρξη

Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στην Πάτρα

23Μαι10:0010:00Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στην Πάτρα10:00 - 10:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Θα δημιουργηθούν γλυπτά με θέμα την προσφυγιά (1922-2022)

Μεγάλοι όγκοι μαρμάρων διαφόρων διαστάσεων, παραλήφθηκαν στην Πάτρα. Τα μάρμαρα θα αποτελέσουν το υλικό πάνω στο οποίο από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου έως και τις 21 Ιουνίου, δέκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Τουρκία, τη Συρία και την Αρμενία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής  που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, θα δημιουργήσουν αντίστοιχο αριθμό γλυπτών με θέμα την προσφυγιά (1922-2022, Πρόσφυγες).

Η διαδικασία φιλοτέχνησης των έργων θα είναι ανοιχτή και θα συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών. Τα έργα που θα δημιουργήσουν οι γλύπτες που συμμετέχουν στο συμπόσιο θα μείνουν ως περιουσιακό στοιχείο στην περιοχή μας.

*Το συμπόσιο διοργανώνεται  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΔΕΥΑΠ, θα συνδυαστεί με την παράδοση στην πόλη, ενός νέου χώρου, ο οποίος θα αποτελέσει «κύτταρο» πολιτισμού. Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Χρόνος

(Δευτέρα) 10:00 - 10:00

Τόπος

Νότιο Πάρκο

ΠΑΤΡΑ