“Γέρμα” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από την ομάδα “Dance Company MAZI” στο Κηποθέατρο Παπάγου

Έναρξη

"Γέρμα" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από την ομάδα "Dance Company MAZI" στο Κηποθέατρο Παπάγου

16Ιουλ21:3023:00"Γέρμα" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από την ομάδα "Dance Company MAZI" στο Κηποθέατρο Παπάγου21:30 - 23:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η ομάδα χορού Dance Company MAZI παρουσιάζει για τρίτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό το χορόδραμα «Γέρμα», βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Το χορευτικό έργο «Γέρμα» ανέβηκε από την ομάδα στο θέατρο Τζένη Καρέζη τον Μάϊο του 22 παρουσιάστηκε για άλλες 4 παραστάσεις στο θέατρο Ροές τον Νοέμβριο του 22 και τώρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μεγάλο ανοιχτό θέατρο στο φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού.

Λίγα Λόγια για την ομάδα

Την ομάδα δημιούργησαν η Ρούλα Παπαδοπούλου και ο Σπύρος Παντελάκης με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε νέους χορευτές και χορογράφους να παρουσιάσουν, την τέχνη τους να γίνουν καλύτεροι και αυτό να φτάσει στο κοινό. Ο χορός πιστεύουμε ότι είναι μια μορφή τέχνης που μιλάει με το σώμα και την ψυχή, λέει αλήθεια και έχει να δώσει πολλά σε πολλά επίπεδα. Ο χορός στην Ελλάδα αιμορραγεί οι νέοι χορευτές καλούνται να πληρώνουν για να είναι σε φόρμα δεν βρίσκουν καλλιτεχνική διέξοδο και δεν έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν και να δείξουν την αξία τους και την δουλειά τους στο κοινό. Η εταιρεία ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΑΜΚΕ και το βασικό της δημιουργικό κύτταρο η ομάδα MAZI DANCE COMPANY θέλουν να αλλάξουν το τοπίο.

Η παράσταση Γέρμα

Μια ιστορία όπου θα ερμηνευτεί από παλλόμενα σώματα χορευτών που γεννούν δονήσεις χορεύοντας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και τη γυναικεία καταπίεση. Το σύνολο της παράστασης προσεγγίζει ερευνητικά το ζήτημα της μοναξιάς, της έλλειψης ουσιαστικής επαφής και επικοινωνίας. Παράλληλα, εμβαθύνοντας στην βιβλιογραφία παρουσιάζεται η δεύτερη και ουσιαστική ανάγνωση της Γέρμα, αυτή των κοινωνικών ανισοτήτων, των στερεοτύπων και των ρόλων τους οποίους μια γυναίκα υποχρεώνεται να υπηρετήσει με αποτέλεσμα την πλήρη αντικειμενοποίησή της.

Γέρμα, ένα έργο που παραμένει σύγχρονο και διαχρονικό. Ένα από τα τραγικά έργα της ισπανικής υπαίθρου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αφηγείται την ιστορία μιας άτεκνης γυναίκας που επιθυμεί διακαώς τη μητρότητα. Η Γέρμα, μια γυναίκα νέα και υγιής καταλήγει να γίνει στόχος και αντικείμενο συζήτησης στη μικρή κοινωνία όπου ζει. Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό αλλά και αδύνατο-μεταφυσικό μέσο φτάνει σε αδιέξοδο και οδηγείται στην απελπισία.

Η επιθυμία της μετατρέπεται σε εμμονή και οδηγείται στο έγκλημα, δολοφονώντας το σύζυγό της.

Συντελεστές

Χορογράφος-Δραματουργική προσέγγιση: Μαρία Μάργαρη
Μουσική Σύνθεση: Ηλίας Καμπάνης
Ενδυματολόγος: Αλεξάνδρα Καψάλα
Σκηνογράφος: Σεμέλη Αβραμιώτη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Χορεύουν: Μίρκα Χαλκιά / Παναγιώτης Λαγανάς / Μαρία Παντελάκη / Μαρίνα Παντελάκη / Μυρτώ Παναγάκη / Ισιδώρα Πρίμπα / Στέλλα Κομηχίλη / Βασιλική Γράψα / Νεφέλη Σιούφα
Συμμετέχει: Γεωργία Τραυλού
Παραγωγή: ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΑΜΚΕ

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 16/07/2023

ΩΡΑ – 21:30

Τοποθεσία:

Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

Eισιτήρια:

10€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

festival.dpapxol.gov.gr

Χρόνος

(Κυριακή) 21:30 - 23:00

Τόπος

Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου