“Από το Πωγώνι στον Κόσμο” Μουσική συνάντηση Πετρολούκα Χαλκιά, Βασίλη Κώστα & Κώστα Τζίμα

Έναρξη

"Από το Πωγώνι στον Κόσμο" Μουσική συνάντηση Πετρολούκα Χαλκιά, Βασίλη Κώστα & Κώστα Τζίμα

13Αυγ21:0023:00"Από το Πωγώνι στον Κόσμο" Μουσική συνάντηση Πετρολούκα Χαλκιά, Βασίλη Κώστα & Κώστα Τζίμα21:00 - 23:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

32 διεθνείς μουσικοί συναντούν τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Βασίλη Κώστα με ιδιαίτερο καλεσμένο τον Κώστα Τζίμα στη συναυλία «Από το Πωγώνι στον Κόσμο».

32 νέοι μουσικοί από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν επί σκηνής τον ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον πρόσφατο υποψήφιο για Grammy/διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα την Κυριακή, 13 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι. Οι μουσικοί που θα φτάσουν τον Αύγουστο στην Ήπειρο αποτελούν μέλη των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και του Επίλεκτου Ηπειρωτικού Ensemble της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Κώστα, ιδιαίτερος καλεσμένος είναι ο σπουδαίος Ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει κοντά μουσικούς από όλα τα παραπάνω κράτη με σκοπό την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους, προσφέροντας παράλληλα μια ουσιαστική εμπειρία του πλούσιου μουσικού πολιτισμού της Ηπείρου σε εκείνους/ες αλλά και στο κοινό που θα παρακολουθήσει την παρουσίαση τους.

Η προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 με εβδομαδιαίες τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα 7ήμερο πρόγραμμα τον Αύγουστο που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας.

Η δράση αυτή, η οποία έχει κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος της παραδοσιακής μουσικής μέσα από την νέα γενιά και τη διασύνδεσή της με σημαντικά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η συναυλία είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στη μουσική εκδήλωση συμμετέχουν

  • Θανάσης Βόλλας – Λαούτο
  • Νεκτάριος Παπαγεωργίου – Κλαρίνο
  • Πέτρος Παπαγεωργίου – Κρουστά
  • Επίλεκτο Ηπειρωτικό
  • Epirus Ensemble

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: 13/08/2023

ΩΡΑ – 21:00

Ιερά Μονή Βελλάς, Πωγώνι Ηπείρου

Eισιτήρια:

Είσοδος ελεύθερη

Χρόνος

(Κυριακή) 21:00 - 23:00

Τόπος

Ιερά Μονή Βελλάς

Πωγώνι Ηπείρου