Έκθεση Ζωγραφικής του Αντώνιου Δεμοίρου στην Popup Gallery

Έναρξη

Έκθεση Ζωγραφικής του Αντώνιου Δεμοίρου στην Popup Gallery

12Νοε(Νοε 12)11:0026(Νοε 26)11:00Έκθεση Ζωγραφικής του Αντώνιου Δεμοίρου στην Popup Gallery11:00 - 11:00 (26)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ένα πολύχρωμο σχηματικό ταξίδι ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό στην καρδιά της Αθήνας. Έντονες παραστάσεις βασισμένες σε γεωμετρικές δημιουργίες με την μοναδική καλλιτεχνική ματιά του Αντώνιου Δεμοίρου. Ένα δύσβατο μονοπάτι εσωτερικής δημιουργίας που φτάνει στον υπέρτατο προορισμό του μέσα από τις συμπληγάδες τις σύγχρονης εποχής.

Η αναμονή και η δικαίωση θα αποτελέσουν το επιστέγασμα της πολυαναμενόμενης από τον καλλιτέχνη έκθεσης που υπό διαφορετικές περιστάσεις θα ακολουθούσε μια αφανή πορεία μέχρι την επόμενη ευκαιρία ανάδειξης που ίσως δεν άγγιζε ποτέ. Η εικαστική έκθεση εισάγει τον επισκέπτη στο υποσυνείδητο της δημιουργικής φαντασίας του καλλιτέχνη.

Αποτυπωμένη με αγάπη και μεράκι επάνω σε ευτελή υλικά μεταφέρουν το μήνυμα ότι η τέχνη μπορεί να ανθίσει σε κάθε επιφάνεια, σε κάθε υλικό. Σκοπός είναι η παρούσα έκθεση να αποτελέσει σημείο αφετηρίας της επαγγελματικής πορείας του καλλιτέχνη. Η αναγνώριση του ταλέντου και η καταξίωση στο χώρο είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τον ίδιο και τα έργα του.

Με χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης γεωμετρικών παραστάσεων του καλλιτέχνη Αντώνιου Δεμοίρου που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 στο ισόγειο εντός της Στοάς Ανατολής,

στην οδό Αριστείδου 10-12 στο κέντρο της Αθήνας (Τ.Κ. 10559).

Η έκθεση θα είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2022 καθημερινά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον Αντώνιο Δεμοίρο

Ο Αντώνιος Δεμοίρος γεννήθηκε στο Βοτανικό το 1965. Είναι επαγγελματίας Τεχνικός Τύπου με ειδικότητα στην ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες από το 1981 και είναι μέλος της ΕΤΗΠΤΑ. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Ο ίδιος πιστεύει ότι κληρονόμησε το ταλέντο του από την γιαγιά του η οποία έφτιαχνε αγιογραφίες. Ξεκίνησε με παραστάσεις από την Σουμεριακή μυθολογία (ΕΝΟΥΜΑΕΛΙΣ). Συνέχισε ζωγραφίζοντας τα όντα που περιγράφει ο Χ.Φ. Λάβκραφτ στα έργα του. Από το 2021 καταπιάστηκε με τυχαία γεωμετρικά σχήματα και με βάση αυτά προσπαθεί να δημιουργήσει παραστάσεις.

Ιστορία Ο Αντώνης συχνάζει τα τελευταία χρόνια στο παραδοσιακό καφέ της Στοάς «Το Στέκι». Καθημερινά ζωγραφίζει συντροφιά με τον καφέ και οι ζωγραφιές του κερδίζουν το θαυμασμό των θαμώνων και των διερχομένων. Αρκετοί του πρότειναν κατά καιρούς να κάνει μια προσωπική έκθεση για να παρουσιάσει τα έργα του στο κοινό.

Πάντα απαντούσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ρε παιδιά εγώ δεν ξέρω από τέτοια. Που να την κάνω; Σε ποιον να απευθυνθώ; Εγώ είμαι ένας άγνωστος καλλιτέχνης, δεν με γνωρίζουν, θα δεχτούν να εκθέσουν τα έργα μου;» Και κάπως έτσι τα χρόνια περνούσαν και ο Αντώνης συνέχισε να διακατέχεται από ένα δημιουργικό οργασμό και να μας δίνει μοναδικά σχέδια μέχρι που μια μέρα μετά από παρότρυνση του Μιχάλη αποφασίσαμε, ως άνθρωποι των οποίων η Στοά είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μια έκθεση για τον Αντώνη.

Κι ας μην είναι μια έκθεση σαν αυτές των μεγάλων γκαλερί. Σημασία έχει η στήριξη προς τον καλλιτέχνη – συνάνθρωπο ο οποίος για πρώτη φορά, μέσα από τη δράση αυτή, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλειά του στο κοινό. Κάπως έτσι μαζευτήκαμε διάφοροι στο τραπέζι για να συζητήσουμε. Αποφασίσαμε ο Ανδρέας να αναλάβει τη διοργάνωση και να παραχωρήσει το χώρο. Ο Μιχάλης θα φτιάξει και θα τοποθετήσει τα σχέδια στο χώρο και ο Γιώργος, ο ιδιοκτήτης του καφέ, με μεγάλη προθυμία είπε να δώσει χορηγία για τα έξοδα της έκθεσης. Και γενικότερα λίγο πολύ αποφασίσαμε να κάνει ο καθένας και η καθεμία ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να φέρουμε εις πέρας με το ελάχιστο δυνατόν κόστος το όλο εγχείρημα.

Ο επισκέπτης δεν πρέπει να ξεχνά ότι η προσπάθεια της έκθεσης αποτελείται αποκλειστικά από την πρωτοβουλία ορισμένων ανθρώπων, γι’ αυτό διαφέρει από τις άλλες επαγγελματικές εκθέσεις ως προς τον μηδαμινό της προϋπολογισμό και την εθελοντική πρωτοβουλία. Από την άλλη έχει τη στήριξη και την αγάπη μας και αυτό αξίζει περισσότερο από οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Μία πολιτιστική πρωτοβουλία των ανθρώπων της Στοάς προς κάθε ενδιαφερόμενο-η.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Popup Gallery Αριστείδου 10-12

ΜΕΡΕΣ – ΩΡΕΣ 11 – 26 Νοεμβρίου 2022 11:00 – 18:00

Κλειστά: Κυριακές και 17 Νοεμβρίου.

Είσοδος ελεύθερη!

Μέγαρο Ανατολής, Αθήνων

Χρόνος

12 (Σάββατο) 11:00 - 26 (Σάββατο) 11:00

Τόπος

Popup Gallery

Αριστείδου 10-12 Μέγαρο Ανατολής, Αθήνων