“Άπειρες Μορφές” Ομαδική έκθεση αφιερωμένη στη δημιουργική επανάχρηση στη Luminous Eye

Έναρξη

"Άπειρες Μορφές" Ομαδική έκθεση αφιερωμένη στη δημιουργική επανάχρηση στη Luminous Eye

07Ιουλ(Ιουλ 7)14:0016(Ιουλ 16)22:00"Άπειρες Μορφές" Ομαδική έκθεση αφιερωμένη στη δημιουργική επανάχρηση στη Luminous Eye14:00 - 22:00 (16)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στη Luminous Eye θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση με τίτλο «Άπειρες Μορφές».

Οι εικαστικοί επιμελητές Ιάσων Καιροφύλας  και  Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με 20 εικαστικούς καλλιτέχνες  σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Άπειρες Μορφές» και να τιμήστε με τη παρουσία σας τα εγκαίνια της τη Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ώρες 18:00 – 22:00. Η έκθεση, που προτείνει τη δημιουργική επανάχρηση (upcycling art) ως τρόπο τέχνης και διεύρυνσης της αντίληψης της, λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα στο χώρο τέχνης Luminοus Eye, και παράλληλα διαδικτυακά.

Σημειώνουν οι Επιμελητές: “Συζητείται πως η τέχνη της δημιουργικής επανάχρησης μετατρέπει σε καλλιτεχνήματα τα ανακυκλώσιμα άχρηστα του κόσμου τούτου, ιδέα που μάλλον αδικεί ένα από τα σημαντικότερα κινήματα της εποχής μας. Απότοκος περισσότερο της οικολογικής ιδεολογίας, παρά των πρακτικών της, εισηγείται τη δημιουργική επανάχρηση (upcycling) έναντι της απόρριψης και της συμβατικής ανακύκλωσης υλικών, ιδεών, συμβόλων και εικόνων, δημιουργώντας αντικείμενα που ανώτερης πολιτισμικής συμβολής και κοινωνικής αξίας του αρχικού. Η επανάχρηση δεν επανανοηματοδοτεί μονάχα το υλικό στοιχείο: αφορμάται από μια ισχυρή οικολογική συνείδηση, όμως ενθαρρύνει καλλιτέχνες και κοινό να σκέφτονται αντισυμβατικά, να αμφισβητουν τις παραδοσιακές έννοιες της εικαστικής δημιουργίας. Το κίνημα προτείνει την επανάχρηση της ίδιας της Τέχνης.

Ολοένα και συχνότερα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια καλλιτέχνες να μη διστάζουν να δημιουργούν κολλάζ με τα παλιά τους έργα. Το κίνημα είναι ένα ηχηρό κοινωνικό σχόλιο, σε ευθυγράμμιση με τη βιωσιμότητα και την επινόητικότητα, μια κριτική της παραδοσιακής έννοιας της υλικής αξίας, του πρόσκαιρου, και της συνολικής καταναλωτικής κουλτούρας. Παράλληλα, η τέχνη της δημιουργικής επανάχρησης εισηγείται ότι κάθε τι, εννοιολογικό ή υλικό, ζει καλύτερα μέσα απο μια ζωή άπειρων μεταμορφώσεων, επανεννοιολογήσεων και αναθεωρήσεων”.

Ο επισκέπτης θα δει έργα ζωγραφικής -με έντονα μικτές τεχνικές και μέσα, αλλά και μικρές εγκαταστάσεις, γλυπτά, κατασκευές, ψηφιακή τέχνη, κολλάζ.

Στην έκθεση έχουν συμβάλλει με τα έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Γωγω Πιτσόκου, Σταύρος Τσιάκαλος, Αθανάσιος Μπίρλης, Χριστίνα Μακροπούλου, Αναστασία Χρυσανθοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Διονύσιος Μπουλέρος, Αγγελική Ασημακοπούλου, Αμαλία Κορωνάκη, Λένα Σπάνια, Μαρία Αθανασέκου, Δημήτρης Τσακίρης, Γιάννος Μπουζιούκος, Σάββας Ζημαντάκος, Μίνα Κουζούνη, Μάγδα Δημούδη, Γεώργιος Σαράντης, Κωνσταντίνα Σαμαρά, Ντοροτέ Μεσάντερ. 

Guest Artists: bodarch -Πέτρος Πέτρος & Στέλλα Χατζηπαναγιώτου με την Εγκατάσταση & Performance “Let the flowers…”

Για την έκθεση έχει εκδοθεί αναμνηστικός κατάλογος -βιβλίο διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Δημήτρης Τσακίρης

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 07/07/2023 Εως: 16/07/2023

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στις 18:00 – 22:00
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, 14:00-18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00-21:00 

Τοποθεσία:

Luminous Eye, Μητσαίων 2Α, Αθήνα

Eισιτήρια:

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 21 1116 1206 | luminouseye.net

Χρόνος

7 (Παρασκευή) 14:00 - 16 (Κυριακή) 22:00

Τόπος

Luminous Eye

Μητσαίων 2Α