9 πτώματα στο κέντρο της Φρεσνίγιο στο Μεξικό

Έναρξη

(AP Photo/Susan Montoya Bryan, File)

Εννιά πτώματα βρέθηκαν χθες Τρίτη από τις αρχές στην καρδιά της Φρεσνίγιο, στο κεντρικό-βόρειο Μεξικό, πόλης η οποία θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα και από την οποία ξεκίνησε την εκστρατεία της αντιπολιτευόμενη υποψήφια για την προεδρία, καθώς επικεντρώνεται στο ζήτημα τις ασφάλειας.

Τα θύματα αναμφίβολα πλήρωσαν με το βαρύτερο τίμημα τη σύγκρουση δυο συμμοριών, σύμφωνα με τις αρχές. Πλάι στα πτώματα βρέθηκαν «μηνύματα απευθυνόμενα σε αντίπαλη συμμορία», εξήγησε αξιωματούχος της πολιτειακής κυβέρνησης στη Σακατέκας, ο Ροδρίγο Ρέγες, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Φρεσνίγιο, που μετρά κάπου 240.000 κατοίκους, βρίσκεται πάνω σε οδό διακίνησης ναρκωτικών, τον έλεγχο της οποίας διεκδικούν δυο από τις πιο αιμοδιψείς συμμορίες στο Μεξικό, το καρτέλ Σιναλόα και το Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα εννιά πτώματα βρέθηκαν παρατημένα στο έδαφος, κοντά σε αγορά. Δυο ημέρες νωρίτερα, συμμορίτες απέκλειαν δρόμους κι έβαζαν φωτιά σε οχήματα, σε αντίποινα για τις συλλήψεις 13 φερόμενων ως κακοποιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP