«1922 – 2022: Ξεριζωμός και προσφυγιά»: Τα διηγήματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού του PEN Greece

Έναρξη

Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί το συλλογικό έργο «1922 – 2022: Ξεριζωμός και προσφυγιά», που περιλαμβάνει διηγήματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού του PEN Greece.

Στο βιβλίο «1922 – 2022: Ξεριζωμός και προσφυγιά» συμπεριλαμβάνονται έντεκα διηγήματα, έντεκα βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, έμπλεες συναισθημάτων, απότοκες του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «1922-2022: Ξεριζωμός και προσφυγιά», που προκήρυξε το PEN Greece. Στις ιστορίες κυριαρχεί ο προβληματισμός αλλά και η τρυφερότητα, η αγάπη και η νοσταλγία, η οδύνη, η πίκρα, η αθωότητα, ο απολογισμός και ενίοτε η εκδίκηση. Ιστορίες μοναδικές, τόσο σε γλωσσικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, που δημιουργούν στο σύνολό τους ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας τη μνήμη και τη λειτουργία της στο παρόν. Οι συγγραφείς, πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και καταξιωμένοι, αντιμετωπίζουν το θέμα με ιστορικό, κοινωνικό, βιωματικό, υπερρεαλιστικό ή ρεαλιστικό τρόπο και αποδίδουν ένα χαρακτηριστικό λογοτεχνικό στίγμα για το πώς αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος δημιουργός έννοιες όπως αυτές που οδηγούν τη σκέψη πέρα από το συλλογικό τραύμα του παρελθόντος σε γεγονότα που ομοίως εξελίσσονται στις μέρες μας.

Οι συγγραφείς της συλλογής με αλφαβητική σειρά: 

Δημήτρης Αλεξίου, Χριστίνα Βουμβουράκη, Κωνσταντίνος Γιαννάκος, Κατερίνα Ευθυμίου, Δημήτρης Καλλέας, Βασιλική Λασπίτα, Γιάννης Μόσχος, Νεκτάριος – Παναγιώτης Μπουτεράκος, Πασχάλης Πράντζιος, Λόπη Ρωμανά, Νικόλαος Σαλτέρης.

Πληροφορίες

Εκδόσεις Έναστρον

Σελίδες: 116

ιμή: 12.00€

ISBN: 978-960-625-061-1