19η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Έναρξη

Η καθιερωμένη ετήσια Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης δίνει και φέτος ραντεβού σε όλους τους φίλους του βιβλίου, στο κέντρο της πόλης μας, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Την Έκθεση συνδιοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου» μαζί με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, έναν θεσμό που ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία, υποστηρίζει τα τοπικά βιβλιοπωλεία και αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους βιβλιόφιλους των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Η 19η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να διαλέξουν, ανάμεσα σε κλασικούς αλλά και εκατοντάδες καινούργιους τίτλους, τα βιβλία που θα τους συντροφέψουν το καλοκαίρι, να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους συγγραφείς, να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις, παρουσιάσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει δημιουργήσει ένα περίπτερο αφιερωμένο αποκλειστικά στην πλούσια βιβλιογραφία, που αναφέρεται στις αιτίες και τις συνέπειες της για τον Ελληνικό Πολιτισμό καθώς και στο έργο για την αποκατάσταση των προσφύγων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 21:00, με Συναυλία Έντεχνης Μουσικής από τα Μουσικά Εργαστήρια του Δήμου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρασκευή 10/6

21.00 Εγκαίνια Έκθεσης Βιβλίου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο «ΠΑΟΔΗΛ – Γρηγόρης Γρηγορίου» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα έντεχνης μουσικής με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Το Λαϊκό Σύνολο των Μουσικών Εργαστηρίων, με καθηγητή τον Νίκο Καραχάλιο, και οι μαθητές του τμήματος Μοντέρνου Τραγουδιού, με καθηγητή τον Φίλιππο Πασσαλίδη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα, αντιπροσωπευτικό της μουσικής διαδρομής τους.

Σάββατο 11/6

20:00
Tο βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος και οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη σας προσκαλούν στις 8:00μ.μ στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πικάστρο ψάχνει το χρώμα που δεν υπάρχει» του συγγραφέα Κρητικού Στέλιου. Ο γνωστός συγγραφέας και ηθοποιός Στέλιος Κρητικός, παρουσιάζει το εικονογραφημένο βιβλίο του που παροτρύνει τα παιδιά να τολμούν και να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Ο Πικάστρο, μια διάσημη πεταλούδα ζωγράφος, ένα φθινοπωρινό πρωί, του ήρθε μια τρελή ιδέα: να ανακαλύψει το χρώμα που δεν υπάρχει!

21:00
Ο Θανάσης Πέτρου συναντά τους αναγνώστες των βιβλίων του και υπογράφει αντίτυπα του νέου του graphic novel, 1923: Εχθρική Πατρίδα στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Φραγκιουδάκη.

Κυριακή 12/6

Η συγγραφέας Παπαδοπούλου Έλενα θα είναι στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αντωνόπουλος για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο της «Ένα μόνο γράμμα» από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Δευτέρα 13/6

Η συγγραφέας Κέπελη Αλεξία, θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αντωνόπουλος για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο της «Η κυριαρχία της σιωπής» από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Τρίτη 14/6

Ο συγγραφέας Μητούσης Νίκος θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αντωνόπουλος για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο «Από τη μνήμη στην καρδιά & Οι κουρελούδες της Αλισάβας», εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Τετάρτη 15/6

21:00
Το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο και οι εκδόσεις Βακχικόν σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μικρόπουλου «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ιστορίες». Για το βιβλίο θα μιλήσει η Τζένη Σιούτη και ο Νίκος Μικρόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Χρυσή Βιδαλάκη και ο Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος.

Πέμπτη 16/6

20:30
Το Βιβλιοπωλείο Φραγκιουδάκη και η Ευαγγελία Κακούρου διοργανώνουν παρουσίαση του δεύτερου παιδικού βιβλίου της με τίτλο «Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας». Ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παραμύθι, εικονογραφημένο μοναδικά από τον Βασίλη Σελιμά, το οποίο δύναται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γονέων, των εκπαιδευτικών και των οδοντιάτρων, εισάγοντας ομαλά και αποτελεσματικά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στην έννοια της στοματικής υγιεινής και της ατομικής φροντίδας, προάγοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το συναίσθημα.

Πέμπτη 16/6

Ο συγγραφέας Δεύτος Θοδωρής θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αντωνόπουλος για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο του «Ασπασία, το μυστικό της Καπετάνισσας», εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Παρασκευή 17/6

20:00
Το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στις 8:00 μ.μ. στην παρουσίαση των βιβλίων «Οι πράκτορες του Πλανήτη» της Ελένης Ανδρεάδη. Οι πράκτορες του πλανήτη μαζί με τα παιδιά θα αναλάβουν μια μυστική αποστολή για να σώσουν τον κόσμο!

Παρασκευή 17/6

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μοσχάτος θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Επίκαιρο για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο του «Ο λύκος» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Σάββατο 18/6

Η συγγραφέας Ασημένια Σαράφη θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Επίκαιρο για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο της «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

20:00
Το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος και εκδόσεις Υδροπλάνο σας προσκαλούν στις 8:00μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου «Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου» της συγγραφέως Γκολγκάκη Λευκοθέας Μαρίας. Η Ινώ και ο Άρης θα σας δείξουν πώς να αποφεύγετε τα σκοτεινά σημεία και τις παγίδες, τους δράκους και τις μάγισσες του κόσμου μας. Το βιβλίο αυτό θα γίνει η ασπίδα σας και θα σας μάθει να προστατεύετε τους εαυτούς σας.

Κυριακή 19/6

Η συγγραφέας Κώστια Κοντελέων θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Επίκαιρο για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο της «Άννα το όνομά της» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

20:00
Η συγγραφέας Σταματακοπούλου Αγγελική και το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος θα παρουσιάσουν στις 8:00μ.μ.το βιβλίο «Αγαπημένα Ελληνικά παραμύθια» από τις εκδόσεις Susaeta. Η θαυμαστή παραμυθού θα αφηγηθεί μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, που μιλούν για πανανθρώπινες αλήθειες πέρα και έξω από τον τόπο και τον χρόνο.

20:00
Η συγγραφέας Γιώτη Βόννη και το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος θα παρουσιάσουν στις 8:00μ.μ το βιβλίο «Το μικρό βιβλίο της μεγάλης ευτυχίας» από τις εκδόσεις Susaeta. Πάρε στιλό, χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους και ξεκίνα το πιο ευχάριστο μάθημα, το μάθημα της Ευτυχίας! Θα γνωρίσεις, θα παρατηρήσεις και θα εξελίξεις τον εαυτό σου, θα εκφράσεις τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα όνειρά σου, θα ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, θα κάνεις θετικές σκέψεις και θα αποκτήσεις θετική στάση για τη ζωή, θα νιώσεις ευγνωμοσύνη, πληρότητα και ολοκλήρωση, θα επιλέξεις την Ευτυχία!

Δευτέρα 20/6

20:00
Το βιβλιοπωλείο Το σχολικό και οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι σας προσκαλούν στις 8:00μ.μ. σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Λιάνας Δανεζάκη «Ποιος θα γίνει αρχηγός». Μαζί μας τα παιδάκια από το παιδικό σταθμό «Τομ-Τομ», αλλά κι εσείς που θα θελήσετε να τρυπώσετε στις σελίδες του βιβλίου και να τις ζωντανέψετε.

Τρίτη 21/6

Η συγγραφέας Μαρία Μανωλέλη θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αναλόγιο για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο της «Μέσα πέτρα» από τις εκδόσεις Ποταμός.

Τετάρτη 22/6

Ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Επίκαιρο για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη» από τις εκδόσεις Μίνωας.

20:00
Το βιβλιοπωλείο Αναλόγιο και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στις 8:00 στην παρουσίαση του βιβλίου «Μέλη και Μελέκ» της Βάνας Μαυρίδου. Η Μέλη αγαπάει πολύ την κούκλα της, τη Μελέκ. Την έχει φτιάξει η γιαγιά της και δεν την αποχωρίζεται ποτέ. Ωστόσο, κάποιες φορές, οι συνθήκες ανατρέπουν τα πάντα γύρω μας. Η Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη ανθρωπιά και ελπίδα, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πέμπτη 23/6

Το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ασφοντυλίτης» της Εύης Γεροκώστα. Μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε κάποτε στην Αμοργό, μια ιστορία γι’ αυτόν που όσα δεν έζησε τα ζωγράφισε στην πέτρα.

21:00
Το βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου και ο συντοπίτης μας επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Μπίρλης σας προσκαλούν στις 9:00μ.μ. στην παρουσίαση του πρώτου φωτογραφικού του λευκώματος «Κούβα». Μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, μας μεταφέρει εικόνες από το οδοιπορικό του στο νησί και μας ταξιδεύει στην καθημερινότητα της Κούβας. Την παρουσίαση συντονίζει ο Ηλιουπολίτης Δημοσιογράφος κ. Γιάννης Καραμαγκάλης.

Παρασκευή 24/6

21:00
Το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος και οι εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στις 9:00μ.μ στην παρουσίαση του βιβλίου «Ασημόσπιτο» του συγγραφέα Κώστα Καββαθά. Να είσαι στο γραφείο ή να οδηγείς και να “φεύγεις” σε μια κατάλευκη οθόνη σαν των παλιών σινεμά. Ο Κώστας Καββαθάς, ο άνθρωπος-θρύλος, πλήρως αφιερωμένος στο επάγγελμα του δημοσιογράφου από το 1966 και με συμμετοχή στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου της εποχής, παρουσιάζει το νέο, αυτοβιογραφικό, βιβλίο του.

Σάββατο 25/6

Ο συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Επίκαιρο για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο του «Το μεγάλο ταξίδι των μύθων» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

20:00
Το βιβλιοπωλείο Πέρι βιβλίου και η συγγραφέας Ηλίου Γεωργία παρουσιάζουν στις 8:00 μ.μ. τα βιβλία της «Φεγγαράκι μου…λυπημένο» και «Δεν είμαι τεμπέλα» από τις εκδόσεις Οσελότος. Την εκδήλωση θα ανοίξει η μουσικοκινητική ομάδα ΑΜΕΑ του Πνευματικού τομέα δήμου Ταύρου-Μοσχάτου, με επικεφαλής τον κ. Κων/νο ΜπυθημήτρηΤσαμπάζη Βίκυ και Κοντωσόρου Ειρήνη, με χορευτικές επιδείξεις. Θα ακολουθήσει ακουστική παρουσίαση του παραμυθιού με θεατρική αναπαράσταση και συζήτηση πάνω στη διαφορετικότητα.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σπύρος ΜπιμπίλαςΚατερίνα ΖαχαριουδάκηΗρακλής ΚωστάκηςΝάνσυ Κατσαρού. Θεατρική αναπαράσταση: Γκίκας ΚωνσταντίνοςΜανίκα Κωνσταντίνα, Σταυρούλια ΜαρίαΤσίτσου Έλενα. Νοηματίστριες: Μαίρη Καλύβα, Χριστίνα Πετράκου. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης: City Status

Κυριακή 26/6

21:00
Το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος και οι εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στις 9:00μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Ανέλκυση» του συγγραφέα Νίκου Μαρτίνου. Δεκαετία του πενήντα. Στον μικρό κυκλαδίτικο οικισμό, η απόλυτη ηρεμία που επικρατεί διαταράσσεται από τον κατάπλου ενός μεγάλου πολυτελούς ιστιοφόρου. Ένα βιβλίο που με τον δικό του τρόπο αφήγησης φέρνει τον αναγνώστη μπροστά σε αλλεπάλληλες εκπλήξεις και ανατροπές κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του.

H Εκδήλωση

Ημερομηνία:

Από: 10/06/2022 Εως: 26/06/2022

Καθημερινά 20:00 – 23:00, για τις ώρες των επιμέρους εκδηλώσεων δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Τοποθεσία:

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κεντρική), Ηλιούπολη, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 9940699 | politismos-ilioupoli.gr