Χάος στα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Έναρξη

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (28/8) είχαν ακυρωθεί 232 πτήσεις που αναχωρούσαν από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και 271 πτήσεις που προσγειώνονταν, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium, λόγω της μεγάλης τεχνικής βλάβης που προκάλεσε κατάρρευση στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 8% όλων των αναμενόμενων αναχωρήσεων και 9% των αναμενόμενων αφίξεων.

Το αεροδρόμιο Χίθροου ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του θα «παραμείνουν σημαντικά προβληματικές» την Τρίτη, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλη τεχνική βλάβη.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα «τεχνικά προβλήματα» που επηρέασαν τις Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS), το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.

«Το πρόβλημα έχει επιλυθεί, ωστόσο τα δρομολόγια παραμένουν αισθητά διαταραγμένα», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Εάν ταξιδεύετε στις 29 Αυγούστου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με την αεροπορική σας εταιρεία πριν μεταβείτε στο αεροδρόμιο».

Το Γκάτγουικ του Λονδίνου έχει γνωστοποιήσει ότι σχεδιάζει να λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη. Ωστόσο, οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία πριν πάνε στο αεροδρόμιο. Το London Stansted δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να εκτελέσει κανονικό πρόγραμμα πτήσεων την Τρίτη,

X