Φωτογραφική έκθεση στο Κέντρο «Ρόμπερτ Κάπα» στη Βουδαπέστη του Σαντόρ Κερέκι

Έναρξη
Φωτογραφική έκθεση στην Βουδαπέστη

Τα περισσότερα «κλικ» τραβήχτηκαν όταν ο Κερέκι ήταν μαθητής λυκείου, με μια φωτογραφική μηχανή που του είχαν κάνει δώρο.

Καταστάσεις από την καθημερινή ζωή. Πρόσωπα από την Βουδαπέστη της δεκαετίας του 1970 είναι οι «πρωταγωνιστές» στην φωτογραφική έκθεση του Σαντόρ Κερέκι στο Κέντρο «Ρόμπερτ Κάπα» της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν τραβήχτηκαν από τον ίδιο Σάντορ Κερέκι, που εκείνη την περίοδο ήταν ένας απλός μαθητής λυκείου. Τις φωτογραφίες τις τράβηξε με μια κάμερα που του είχαν κάνει δώρο.  Για πάνω από 10 χρόνια περπατούσε γύρω από την Βουδαπέστη. Τα περισσότερα «κλικ» του είναι από την 6η και την 7η συνοικία. Ο Σάντορ Κερέκι στην πορεία έγινε και cameraman

Ολόκληρο το έργο του αποτελείται από 7.000 λήψεις. Πολλές φωτογραφίες της έκθεσής του προκάλεσαν σκέψεις, ξύπνησαν μνήμες ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι αναγνώρισαν τους εαυτούς τους ή καποιον συγγενή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, έως και 1.800 φωτογραφίες ανέβηκαν στο Fortepan. Μερικές από αυτές είναι ακόμη διαθέσιμες σε ψηφιακό αρχείο.

Η φωτογραφική έκθεση του Σαντόρ Κερέκι στο Κέντρο «Ρόμπερτ Κάπα» θα είναι ανοικτή έως τις 4 Φεβρουαρίου.