Φίλης – “Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε”

Έναρξη

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης, ο κ. Φίλης παρατήρησε πως «είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες».

«Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Τριχοτομημένος από το δεύτερο εικοσιτετράωρο της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία εμφανίστηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς εκδοχές της ενδημικής εσωστρέφειας του κόμματος επέστρεψαν σε διαδοχικές δηλώσεις και τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών στα παραδοσιακά και νέα μέσα.

Ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας έβαλε μετωπικά κατά της νέας ηγεσίας, περιγράφοντας πως «Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».