Στους 96 οι νεκροί από τις φωτιές στη Χαβάη- Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Έναρξη

Εκπαιδευμένοι σκύλοι στον εντοπισμό πτωμάτων ερευνούσαν στα αποκαΐδια μετά το χάος στη Χαβάη.

Δραματικές ώρες στη Χαβάη: Στους 96 οι νεκροί από τις φωτιές - Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Μία εβδομάδα μετά την φονική πυρκαγιά και μόνο δύο από τους 96 νεκρούς έχουν αναγνωριστεί. Η μακάβρια λεπτομέρεια είναι πως τα απανθρακωμένα πτώματα είναι σε τέτοια κατάσταση που διαλύονται κατά τη μεταφορά τους.

Hawaii

«Είμαστε προετοιμασμένοι για πολλές τραγικές ιστορίες» – Ο έως στιγμής επίσημος απολογισμός από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαβάη είναι 96 νεκροί – Βουλευτής: Οι σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν 

Σε δήλωση σοκ, που ξεπερνά τις πιο εφιαλτικές εκτιμήσεις για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών, προέβη ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν. Ο απολογισμός των νεκρών στη Χαβάη από την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ σε περισσότερο από έναν αιώνα αυξήθηκε σε 96 την Κυριακή.

Ειδικά στη Λαχαίνα, μια ιστορική πόλη της Χαβάης που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή — μπορεί να χρειαστούν 10 ημέρες για να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών, καθώς τα συνεργεία θα μπορούσαν να βρίσκουν «10 έως 20 άτομα την ημέρα πιθανώς μέχρι να τελειώσουν».

Εκπαιδευμένοι σκύλοι στον εντοπισμό πτωμάτων ερευνούν στα αποκαΐδια της πόλης αναζητώντας θύματα.

Ο χειρότερος αριθμός νεκρών που έχει καταγραφεί ποτέ από μια πυρκαγιά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το NFPA, είναι 1.152, από τη φωγιά Peshtigo στο Ουισκόνσιν το 1871,

σύμφωνα με τον Guardian.