/

Στην Ουγγαρία θα επενδύσει το υπερσύγχρονο εργοστάσιο αυτοκινήτων η κινεζική εταιρεία BYD

Έναρξη

Εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρεία θα ξεκινήσει τη δημιουργία ενός καινούργιου υπερσύγχρονου εργοστασίου στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην πόλη Szeged, στα νότια της Ουγγαρίας.

Αναμφίβολα είναι μία μεγάλη νίκη της Ουγγρικής Κυβέρνησης, απέναντι στις υπόλοιπες της Ε.Ε., που έδωσαν μάχη για την επένδυση αυτή, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει προοδευτικά, τουλάχιστον 20.000 θέσεις εργασίας και να συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.

Σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζονται τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της το οποίο θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Θα χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε σημαντικό βαθμό και όλη η κατασκευαστική διαδικασία για τη δημιουργία του αλλά και κατά τη λειτουργία του θα προστατεύει το οικοσύστημα της περιοχής, όπως ανακοινώνει η BYD.

Η επιλογή της Ουγγαρίας για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της. το πρώτο της στη Γηραιά Ήπειρο, έγινε αφενός λόγω της κεντρικής γεωγραφικής θέσης της σε αυτή όσο και χάρη στα εχέγγυα που της έδωσε η κυβέρνηση της χώρας για να γίνει η επένδυση.

Η BYD (Build Your Dreams) επεκτείνεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά και πλέον αυτό δεν αφορά μόνο στις πωλήσεις της.

X