/

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στη λίμνη Tefé

Έναρξη

Περισσότερα από εκατό δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο εν μέσω ιστορικής ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών του νερού που κατά τόπους ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα νεκρά θηλαστικά βρέθηκαν όλα στη λίμνη Tefé τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Mamirauá, μια ερευνητική μονάδα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Επιστημών της Βραζιλίας.

Ο Αμαζόνιος, η μεγαλύτερη υδάτινη οδός του κόσμου, βρίσκεται επί του παρόντος σε περίοδο ξηρασίας και πολλά δείγματα της πανίδας του υποφέρουν επίσης από θερμοκρασίες ρεκόρ.

Ερευνητές και ακτιβιστές προσπαθούν να σώσουν τα επιζώντα δελφίνια μεταφέροντάς τα στα περίχωρα, στο κύριο σώμα του ποταμού όπου το νερό είναι πιο δροσερό, ανέφερε το CNN Brasil, αλλά η επιχείρηση δεν είναι εύκολη λόγω της απομακρυσμένης περιοχής.

Το Ινστιτούτο είπε ότι ένας τόσο υψηλός αριθμός θανάτων ήταν ασυνήθιστος και εκτίμησε ότι οι θερμοκρασίες – ρεκόρ του νερού και η ιστορική ξηρασία στον Αμαζόνιο μπορεί να ήταν η αιτία.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στις ανησυχίες των ειδικών του κλίματος σχετικά με τις επιπτώσεις  που έχει στην περιοχή η ανθρώπινη δραστηριότητα και η ακραία ξηρασία.