Πέτρος Μάρκαρης – Νέο βιβλίο με τον αστυνόμο Χαρίτο «Η εξέγερση των Καρυάτιδων»

Έναρξη

Από τις εκδόσεις Κείμενα μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο που υπογράφει ο Πέτρος Μάρκαρης, με τίτλο «Η εξέγερση των Καρυάτιδων».

Το μυθιστόρημα, που σε μία βδομάδα κυκλοφορίας στην Ιταλία βρέθηκε στη λίστα με τα best sellers, κυκλοφορεί στα ελληνικά σήμερα, 7 Ιουλίου!

Μια αντιπροσωπεία ξένων επενδυτών επισκέπτεται την Ελλάδα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τους αρχαιολογικούς χώρους μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Η κυβέρνηση επικροτεί τα σχέδιά τους, αλλά μια οργανωμένη ομάδα γυναικών προβαίνει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προξενώντας το μένος των υποστηρικτών του επενδυτικού προγράμματος. Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος προάγεται σε Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής και τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών καταλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα, η αστυνόμος Αντιγόνη Φερλέκη. Η ειρωνεία της τύχης όμως είναι ότι ξεκινάει την καριέρα της με την αποστολή να διαλευκάνει τρεις γυναικοκτονίες…

Ο διεθνής συγγραφέας μας, Πέτρος Μαρκάρης , για μια ακόμη φορά εστιάζει την προσοχή του αναγνώστη του στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, με τον πιο απολαυστικό τρόπο, αφού το βιβλίο διαβάζεται με μια ανάσα.

Ένα μικρό απόσπασμα με τη γνωστή ματιά του αστυνόμου Χαρίτου:

«Οι προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες, Λένα. Όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα έχει του χρόνου μια κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ. Ξένοι οίκοι την ανεβάζουν μάλιστα στο οκτώμισι τοις εκατό».

«Άρα μας περιμένουν καλύτερες μέρες».

«Θα σου έλεγα εξαιρετικές, Λένα».

Αυτά τα ευχάριστα μαντάτα τα ακούω κάθε βράδυ, όπως ακούγαμε κάποτε «Τα παιδιά του Πειραιά» του Χατζιδάκι. Το πώς το 2010, με τον πακτωλό των επι­δοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση βουλιάξαμε, ενώ τώρα, με τον κορωνοϊό και τα λοκντάουν, θα αναπτυχθούμε, εγώ είμαι σκράπας στα οικονομικά και δεν το καταλαβαίνω. Αν όμως βγουν οι εγκέφαλοι σωστοί, τότε θα παρακαλάμε να μη φύγει ο κορωνοϊός, για να αυξάνεται το εισόδημά μας.

Πληροφορίες έκδοσης

Εκδόσεις Κείμενα

Σελίδες: 336

Τιμή: 18,00€

ISBN 978-618-5642-20-4