Ο Sepp Kuss πρωταθλητής της Vuelta a Espana! H Jumbo-Visma γράφει ιστορία!

Έναρξη

Ο Αμερικανός αναβάτης Sepp Kuss κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Grand Tour στο Vuelta a Espana την Κυριακή στη Μαδρίτη, καθώς η ομάδα του Jumbo-Visma ολοκλήρωσε ένα άνευ προηγουμένου τρεμπλ.

Η ολλανδική ομάδα έγινε η πρώτη που κέρδισε και τα τρία Grand Tour σε ένα μόνο έτος, αφού ο Jonas Vingegaard κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο Tour de France και ο Primoz Roglic θριάμβευσε στο Giro d’Italia.

Ενώ οι συναρχηγοί των Jumbo-Visma, Vingegaard και Roglic, έχουν συνηθίσει να είναι οι σούπερ σταρ, αυτή την εβδομάδα υποστήριξαν τον συνήθη πιστό τους ντόπιο Kuss στην παρθενική επιτυχία του Grand Tour με προφανείς ομαδικές εντολές.

Ο Kuss, 29 ετών, πέρασε τα όρια χαμογελώντας διάπλατα, και η θέση του ως ηγέτης της γενικής κατάταξης δεν απειλείται στην επίπεδη πορεία 101,5 χιλιομέτρων της σκηνής στη Μαδρίτη.

Ο Δανός αναβάτης Vingegaard τερμάτισε δεύτερος, 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον Kuss, ο οποίος τερμάτισε τον εξαντλητικό αγώνα των 21 σταδίων σε 76 ώρες, 48 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Ο Roglic ήρθε τρίτος, λίγο περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Kuss, με τον Ισπανό Juan Ayuso της Emirates των ΗΑΕ να κερδίζει τους συμπατριώτες του Mikel Landa και Enric Mas στην τέταρτη θέση.