Ο ταχυδρόμος του Νερούδα

Έναρξη

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο του Αντόνιο Σκάρμετα, με τίτλο “Ο ταχυδρόμος του Νερούδα”.

Ο Μάριο Χιμένες, ένας νεαρός Χιλιανός ψαράς είναι απελπισμένα ερωτευμένος με την όμορφη κι αισθησιακή Μπεατρίς Γκονζάλες. Εγκαταλείπει τη δουλειά του και γίνεται ο ταχυδρόμος της Ίσλα Νέγρα, ενός νησιού όπου το μόνο άτομο που λαμβάνει και στέλνει αλληλογραφία είναι ο μεγάλος ποιητής Πάμπλο Νερούδα. Μακριά από τον πολιτισμό, η σχέση της ανθρώπινης φιλίας και της ποιητικής συνενοχής αναδύεται σταδιακά, με φόντο μια χώρα που πλησιάζει το τραγικό και δραματικό πεπρωμένο της.

Η βαθιά φιλία δυο φαινομενικά ετερόκλητων ανδρών αποτυπώνεται σε ένα ανατρεπτικό βιβλίο για την ομορφιά, τον έρωτα και την ελευθερία. Στις σελίδες του, οι άνθρωποι συναντιούνται, ενώνονται και δημιουργούν πραγματικά και μεταφορικά ποίηση.

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, με τίτλο Il postino, ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ, μεταξύ αυτών και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες, συμβάλλοντας στην παγκόσμια καθιέρωση του συγγραφέα.

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Οι μέρες του ουράνιου τόξου, που ενέπνευσε το σενάριο της ταινίας No σε σκηνοθεσία Pablo Larraín.

Ο Antonio Skármeta παρουσίαζε μια εκπομπή για λογοτεχνία και τέχνη μετά την πτώση του Πινοσέτ στη Χιλή (1989), η οποία συχνά ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο θεατές.

Αντόνιο Σκάρμετα

Ο Αντόνιο Σκάρμετα (Antonio Skármeta) γεννήθηκε το 1940 στη Χιλή και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής. Σπούδασε Φιλοσοφία και Λογοτεχνία στη Χιλή και τη Νέα Υόρκη και δίδαξε λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Χιλής μέχρι το 1973. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Το έργο του έχει τιμηθεί με τα βραβεία Prix Medicis, Grinzane Cavour, Elsa Morante, Boccaccio Internacional, Medalla Goethe και το Εθνικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της Unesco. Διετέλεσε πρέσβης της Χιλής στη Γερμανία και σήμερα ζει στη χώρα του, αφοσιωμένος αποκλειστικά στη λογοτεχνία. Το μυθιστόρημα Οι μέρες του ουράνιου τόξου τιμήθηκε το 2011 με το Βραβείο Ιβηροαμερικανικής Πεζογραφίας Premio Planeta – Casa de América.

Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Κλειδάριθμος,

Σελίδες: 160, Τιμή: 13,95 €

Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου