Ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταγανίδης  κολύμπησε 250 μίλια διασχίζοντας την Κρήτη

Έναρξη

Την 1η Νοεμβρίου ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταγανίδης ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα να κολυμπήσει από το λιμάνι της Σούδας προς την Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο γνωστός παραολυμπιονίκης αναμένεται σήμερα το απόγευμα να φτάσει στη Σητεία με την δημοτική αρχή να του ετοιμάζει μία λαμπρή υποδοχή.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κολύμπησε 250 μίλια σε ανοιχτό πέλαγος για να στηρίξει τον θεσμό των σκύλων-οδηγών Ελλάδος ώστε κάθε τυφλός συμπολίτης μας να αποκτήσει έναν τέτοιο σκύλο και να μπορέσει να βγει από το σπίτι του.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του δήμου Σητείας:

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Σητείας, σαν υποστηρικτής της προσπάθειας, θα υποδεχτεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το απόγευμα τον αθλητή, στον τερματισμό των 250 miles της διαδρομής Χανιά – Σητεία, στο λιμάνι της πόλης μας. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια του παραολυμπιονίκη Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, που τίμησε τον τόπο μας ορίζοντας τον ως σημείο τερματισμού της υπερπροσπάθειας του».

O Χαράλαμπος Ταϊγανίδης είχε διανύσει τη διαδρομή Ρόδο-Σύμη και είχε παρενοχληθεί από τουρκική ακταιωρό, ενώ μετά από αυτό το εγχείρημα αποφάσισε να διασχίσει κολυμπώντας την Κρήτη από το δυτικό ως το ανατολικό άκρο της.

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου. Σύμφωνα με δηλώσεις του η φοβία του για το νερό τον ώθησε να ασχοληθεί με την κολύμβηση προκειμένου να την ξεπεράσει. Το 2003 και αφού έχει διακριθεί ήδη σε πανελλήνιο επίπεδο, μαθαίνει ότι πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια των ματιών, η οποία εκφυλίζει την όραση, την ελαττώνει σταδιακά και καθιστά ατροφικά τα νεύρα του αμφιβληστροειδούς.

Ωστόσο δεν πτοείται και λαμβάνει μέρος και συνεχείς διακρίσεις:

Το 2002 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τα προβλήματα όρασης που τον ταλανίζουν το επόμενο έτος τον αναγκάζουν να μεταπηδήσει στην κατηγορία S13.

Την επόμενη χρονιά συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Αθήνα και κατακτά την πρώτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα 100 μέτρα ύπτιο, και τη δεύτερη στα 50 μέτρα ύπτιο.