«Ο Επιβάτης» του Cormac McCarthy

Έναρξη

Αυτό είναι το βιβλίο του Μπόμπι Γουέστερν, ενός ιδιοφυούς φυσικού πού εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα κι έγινε δύτης διάσωσης. Τον στοιχειώνει διαρκώς η εικόνα του πεθαμένου πατέρα του (μέλους της ομάδας πού εφηύρε την ατομική βόμβα), ενώ μεγάλη οδύνη τού προκαλεί και η σκέψη της αδελφής του Αλίσια. Όταν βουτά για να εντοπίσει ένα αεροπλάνο πού έπεσε στη θάλασσα και τούς δέκα επιβάτες του, βρίσκει μόνο εννιά. Από κει κι έπειτα περίεργα πράγματα αρχίζουν να του συμβαίνουν: φίλοι του εξαφανίζονται, τον παρακολουθεί το FBI, μπλοκάρεται ο τραπεζικός του λογαριασμός. . .
Δεκάξι χρόνια μετά τον Δρόμο ο Κόρμακ Μακάρθι επιστρέφει με ένα από τα καλύτερα έργα της καριέρας του. Ο Επιβάτης είναι το πρώτο μέρος ενός μυθιστορηματικού δίπτυχου πού ολοκληρώνεται με το Stella Maris. (Από την έκδοση)

«Ο Επιβάτης» είναι το πρώτο από τα δύο μυθιστορήματα που έχουν ως κεντρικό τους θέμα την ιστορία δύο αδερφών: του Μπόμπι Γουέστερν και της αδερφής του Αλίσια.

«Ο Επιβάτης» εστιάζει στον Μπόμπι και σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει το “Stella Maris”, το οποίο επικεντρώνεται στην Αλίσια. Τα δύο αδέρφια είναι παιδιά ενός πυρηνικού φυσικού που συμμετείχε στο σχέδιο Μανχάταν, δηλαδή στις δοκιμές της ατομικής βόμβας μαζί με τον Οπενχάιμερ, κι έτσι και τα δύο του παιδιά επέδειξαν εξαιρετική έφεση στα μαθηματικά και τη φυσική.