Οικιακή βοηθός: Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Στέφανι Λαντ

Έναρξη

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο της Στέφανι Λαντ, με τίτλο «Οικιακή βοηθός».

Ηαληθινή ιστορία της νεαρής μητέρας που αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της για να επιβιώσουν η ίδια και η κόρη της κατάφερε να συγκινήσει το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο και να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα βιβλία αλλά και από τις δημοφιλέστερες σειρές του Netflix τη φετινή χρονιά.

Η Στέφανι, που έγινε αναπάντεχα μητέρα στα 28 της και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον κακοποιητικό σύζυγό της, δούλευε ατελείωτες ώρες ως καθαρίστρια για να παρέχει στέγη στην κόρη της, καθαρίζοντας τις τουαλέτες των πλουσίων, ενώ προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τις σπουδές της, την επιδοτούμενη στέγαση και μια σωρεία κρατικών επιδομάτων. Μέσα σε όλα αυτά, η Στέφανι έγραφε. Έγραφε τις ιστορίες που δεν λέγονταν. Τις ιστορίες εκείνων που κυνηγούν το αμερικάνικο όνειρο, δουλεύουν μέχρι εξάντλησης και αμείβονται ελάχιστα. Έγραφε για να μην ξεχάσει τον αγώνα, για να καταρρίψει τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις για τους φτωχούς εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το ειλικρινές και αριστοτεχνικά γραμμένο βιβλίο, που αποκαλύπτει τη σκοτεινή αλήθεια για όσα χρειάζεται να κάνεις για να επιβιώσεις και τελικά να τα καταφέρεις στη γεμάτη ανισότητες κοινωνία μας.

Η «Οικιακή βοηθός» είναι η ιστορία της Στέφανι Λαντ, αλλά δεν ανήκει αποκλειστικά σε εκείνην. Είναι ένας φόρος τιμής στο θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Στέφανι Λαντ

Η Στέφανι Λαντ (Stephanie Land) είναι Αμερικανίδα συγγραφέας και δημόσια ομιλήτρια. Έγινε γνωστή από την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της με τίτλο Οικιακή βοηθός (Maid) για το Netflix. Το βιβλίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα ανάγνωσης του Μπαράκ Ομπάμα και έχει ήδη μεταφραστεί σε 17 γλώσσες, ενώ έχει ξεπεράσει τις 45.000 κριτικές στο Goodreads. Σύμφωνα με τους New York Times το βιβλίο συγκαταλέχθηκε στα 100 πιο σημαντικά για το 2019. H Στέφανι Λαντ έγραψε αυτό το αυτοβιογραφικό κείμενο αρχικά σε ένα σημειωματάριο, περιγράφοντας την εμπειρία της ως καθαρίστρια σε σπίτια πλουσίων, από το οποίο προέκυψε ένα από τα δημοφιλέστερα memoirs των τελευταίων ετών.

Πληροφορίες

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Σελίδες: 360

Τιμή: 14,94 €

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη