Μόνο το χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων λείπει από τη συλλογή του Τζόκοβιτς!

Έναρξη

Μιλώντας λίγο μετά τον θρίαμβο του επί του Γιανίκ Σίνερ στον τελικό του ATP Finals, δήλωσε ο Τζόκοβιτς.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα είναι ένας από τους μεγάλους στόχους μου, μαζί με τα μεγάλα τουρνουά. Το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο, θα πάμε από το χώμα, στην πιο αργή επιφάνεια, στο γρασίδι, την πιο γρήγορη, και μετά θα επιστρέψουμε στην πιο αργή”.

Οσον αφορά στους στόχους του, για το 2024 ο εκ των κορυφαίων τενιστών όλων των εποχών, επεσήμανε: «Μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα εάν επικρατήσω στα τέσσερα τουρνουά Grand Slam και κατακτήσω τον Ολυμπιακό τίτλο. Θα δούμε, έχω ακόμα πολλές φιλοδοξίες και στόχους να πετύχω. Δεν θα είναι διαφορετικά την επόμενη χρονιά, είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Η επιθυμία είναι ακόμα εκεί, το σώμα μου εξακολουθεί να ανταποκρίνεται, έχω μια υπέροχη ομάδα στο πλευρό μου. Το κίνητρό μου να κερδίσω τα μεγαλύτερα τουρνουά είναι άθικτο, αυτό με ωθεί να συνεχίσω να παίζω. Ο κόσμος με βλέπει να έχω καλή απόδοση σε μεγάλα τουρνουά, αλλά δεν βλέπει όλες τις εβδομάδες και τους μήνες δουλειάς για να φτάσω εκεί.

Τέλος, ο Σέρβος αποθέωσε τον Σίνερ, λέγοντας πως μπορεί να φτάσει σε τίτλο grand slam και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Δεν ξέρω εάν αυτό θα γίνει του χρόνου ή αργότερα, αλλά θα εκπλαγώ πολύ εάν δεν τα καταφέρει. Είναι 22 ετών, έχει χρόνο μπροστά του.

Αυτός, ο Ρούνε και ο Αλκαράθ, αποτελούν το μελλοντικό «Big Three». Θα μεταφέρουν το άθλημά μας στο μέλλον. Όσο για εμένα, θα συνεχίσω να παίζω όσο νιώθω ικανός να τους νικήσω και να κερδίζω μεγάλα τουρνουά. Μόλις αρχίσουν να κτυπούν τον… πισινό μου, θα είναι καιρός να κάνω ένα μικρό διάλειμμα από το τένις ή ακόμη κι ένα μόνιμο διάλειμμα».

X