Μεγάλη κακοκαιρία στην νότια Αγγλία Καταιγίδες σε Γαλλία, Γερμανία και Σκανδιναβία

Έναρξη

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η νότια Αγγλία. Kαταιγίδες στον Ατλαντικό έριξαν βροχή και χιόνι σε ήδη κορεσμένο έδαφος, ενώ η βόρεια Σκανδιναβία γνώρισε ακραίο κρύο.

Οι κάτοικοι του Κιμπερλέ προετοιμάζονται για επικείμενη πλημμύρα του ποταμού Λαΐτα που προβλέπεται να υπερχειλίσει μέσα σε λίγες ώρες. Μετά τις καταιγίδες της πρωτοχρονιάς η δυτική Βρετάνη έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό για σοβαρές πλημμύρες. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη προειδοποίηση που έχει εκδοθεί από την μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία έχει προβλέψει έντονες βροχοπτώσεις, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μεγάλες εκτάσεις σε πολλά μέρη της Γερμανίας βρίσκονται κάτω από το νερό εδώ και αρκετές ημέρες. Σε περιοχές της Κάτω Σαξονίας και της Βρέμης έριξε μεγάλες ποσότητες βροχής με τη στάθμη των υδάτων σε πολλά ποτάμια να αυξάνεται σημαντικά και μαζί τους να αυξάνεται και ο κίνδυνος για πλημμύρες.

Η καταιγίδα Χενκ πλήττει περιοχές στα νότια του Ηνωμένου Βασιλείου με ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο Γκρίνουιτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο ένας δρόμος αποκλείστηκε από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, αφού έπεσαν σκαλωσιές που κατέρρευσαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους ζητώντας την διακοπή των μετακινήσεων και προειδοποιώντας για ζημιές στις υποδομές και πιθανές διακοπές ρεύματος στη νότια Αγγλία.