Κακοκαιρία στην Κέρκυρα

Έναρξη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα. Απαγορεύτηκε ο απόπλους Κρουαζιερόπλοιου.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μικροπροβλήματα, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά.

Φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ εκδηλώθηκε στον Χαλικούνα, στη Νότια Κέρκυρα, όπου έσπευσε η πυροσβεστική. Μία πτώση δέντρου καταγράφηκε στο Σκριπερό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Συστάσεις προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων απηύθυνε συστάσεις προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου έχει θέσει από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας βάσει του σχεδιασμού του Δήμου και των Εθελοντικών Ομάδων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, σε συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Γιώτη.