Η Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Έναρξη

230831152056_PEUGEOT-GALLO-RALLY-ACROPOLIS-2023-1

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Peugeot GALLO συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο να αποτελούν το πλήρωμα του ανανεωμένου Peugeot 208 Rally4.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μια από τις εμβληματικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ιστορίας και έχοντας επιστρέψει στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) από το 2021,

αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του.

Μετά την περσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, ο Εθνικός μας αγώνας επιστρέφει και η παρουσία των πληρωμάτων από τη χώρα μας στον 10ο γύρο του φετινού WRC είναι και φέτος εντυπωσιακή.

Από αυτό το σημαντικό γεγονός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Peugeot GALLO, συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά με το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4 και με πλήρωμα τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο. Στόχος του έμπειρου πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4.

Το αγωνιστικό Peugeot 208 Rally4 διαθέτει ένα 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 212 ίππους και 290 Nm ροπής. Η κίνηση είναι αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός σειριακής λειτουργίας κιβωτίου 5 σχέσεων. 

Το πλήρωμα Λευκαδίτη-Ακράτου θα αγωνιστεί έχοντας την υποστήριξη, ως μεγάλης χορηγού, της εταιρείας SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ. Παράλληλα, την συμμετοχή της ομάδας στηρίζουν με την χορηγία τους οι εταιρείες LANDMACON Α.Ε και Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου, ενώ ως υποστηρικτές συνδράμουν οι STEFANAKIS partsADDITION και T-UNISALE.

Έχοντας ως επίκεντρο και φέτος την πόλη της Λαμίας, η εκκίνηση του 70ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα δοθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «EKO Super Special Stage», στην Πλατεία Νερού. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 307,9 αγωνιστικών χιλιομέτρων.