Η Ζυράννα Ζατέλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Έναρξη

Στο πλαίσιο του κύκλου «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο», η Ζυράννα Ζατέλη θα μιλήσει για το έργο της.

Την Τετάρτη 6/12, προσκεκλημένοι, για να «πρωταγωνιστήσουν» στην σκηνή της αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης, είναι η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, η Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ο Τριαντάφυλλος Τρανός, εικαστικός, διδάσκων στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία εκδήλωση για το 2023 του Κύκλου «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο» θα φιλοξενήσει ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος που έχουν όλοι καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αφορμή της επόμενης συνάντησης είναι το πιο πρόσφατο συγγραφικό έργο της Ζυράννας Ζατέλη και μια συνολική κουβέντα για την εκδοτική της πορεία.

Ζυράννα Ζατέλη – Πληροφορίες για τη συγγραφέα

Η Ζυράννα Ζατέλη γεννήθηκε στον Σοχό Θεσσαλονίκης το 1951. Σπούδασε θέατρο στην Αθήνα, μα δεν ασχολείται παρά με το γράψιμο.

Η Περσινή αρραβωνιαστικιά είναι το πρώτο της βιβλίο με διηγήματα (1984). Ακολούθησε το Στην ερημιά με χάρι (1986), επίσης με διηγήματα.

Το 1993 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της Και με το φως του λύκου επανέρχονται (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 1994)

και το 2001 το μυθιστόρημα Ο θάνατος ήρθε τελευταίος, πρώτο μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2002).

Το 2006 κυκλοφόρησε το αφήγημα Οι μαγικές βέργες του αδελφού μου, το 2009 το μυθιστόρημα Το πάθος χιλιάδες φορές, δεύτερο μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους, το 2011 η συλλογή αφηγημάτων Ηδονή στον κρόταφο και το 2017 τα Τετράδια ονείρων. Το 2021 εκδόθηκε το μυθιστόρημα Ορατή σαν αόρατη, με το οποίο ολοκληρώνεται η τριλογία της. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της (2010). Τα βιβλία της μεταφράστηκαν και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Σερβία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία και στις ΗΠΑ.

Ομιλητές:

  • Ζυράννα Ζατέλη Συγγραφέας
  • Σοφία Φιλιππίδου Ηθοποιός, Σκηνοθέτις, Συγγραφέας
  • Τριαντάφυλλος Τρανός Εικαστικός, Διδάσκων στην Καλών Τεχνών, ΑΠΘ

Διάθεση δωρεάν δελτίων εισόδου εδώ.